Oštro

STVARNO STE MISLILI DA POBEDITE BEZ RONALDA? Luis Figo ostao u ŠOKU: Evo koga krivi za neuspeh!

Autor Mladen Šolak

Portugalska legenda kritikovala odluku selektora da Kristijano Ronaldo bude rezerva na najvažnijim utakmicama Mundijala.

Izvor: MN Press

Portugal je bolno eliminisan sa Svetskog prvenstva, šokantnim porazom u četvrtfinalu protiv Maroka. Selektor evropskog favorita Fernando Santoš ponovo je ostavio na klupi svoju najveću zvezdu i kapitena, Kristijana Ronalda, ali to ovog puta nije pomoglo kao u osmini finala protiv Švajcarske (6:1). "CR7" odgledao je prvi deo meča sa klupe, rezultat je na poluvremenu bio 0:1, a onda je ušao odmah posle pauze, ali nije uspeo da promeni stvari.

To što je Ronaldo opet izbačen iz startne postave nije se svidelo jednom od najboljih portugalskih i evropskih fudbalera u istoriji - njegovom zemljaku Luišu Figu. Njih dvojica bili su saigrači na Evropskom prvenstvu 2004, kada su igrali u finalu protiv Grčke i dve godine kasnije, kada su nastupili u polufinalu Svetskog prvenstva 2006. protiv Zidanove Francuske i izgubili "Zizuovim" golom. Ispostavilo se da je to bio i najbolji rezultat u karijeri Kristijana Ronalda na Mundijalima.

"Ne možete da osvojite Svetsko prvenstvo u fudbalu sa Ronaldom na klupi", rekao je Figo u subotu, posle eliminacije Portugala. "U redu je što ste pobedili Švajcarsku. Sjajan rezultat! Ali da li to možete da uradite u svakoj utakmici? Ne. To što je Ronaldo ostao na klupi bila je greška. Za ovaj poraz su krivi stručni štab i selektor", rekao je legendarni as Barselone, Real Madrida i Intera, a preneli izveštači sa Svetskog prvenstva.

Podsetimo, Kristijano Ronaldo je uplakan otišao sa terena posle poraza, a na putu ka svlačionici na njega je naleteo navijač, koji je odmah bio izbačen. Na taj način, "CR7" je verovatno završio svoju karijeru u reprezentaciji, sa kojom je postao prvak Evrope 2016, ali nije uspeo da osvoji i jedini veliki trofej na koji nije stavio ruku.