TRANSFER

ŠAMPION SVETA STIŽE U JAVOR! Nekada je nosio dres "večitih" rivala, postao legenda Spartaka, a sada će u Ivanjicu!

Autor Nikola Delić

Javor iz Ivanjice objavio je da će njihove redove pojačati četiri nova fudbalera, a najpoznatiji među njima je "zlatni orlić" Stefan Milošević.

Izvor: MN Press

Fudbalski klub Javor iz Ivanjice ozvaničio je saradnju sa "zlatnim orlićem"Stefanom Miloševićem (27) koji je poslednji angažman imao u Spartaku iz Subotice. Milošević je bio član zlatne generacije koja je na Novom Zelandu 2015. godine osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do dvadeset godina.

Milošević je u mlađim kategorijama branio boje oba "večita" rivala, nakon čega je ovaj levi bek, debi u seniorskom fudbalu dočekao kao član Spartaka iz Subotice. Nakon odličnih partija u Superligi Srbije i mlađim reprezentatvnim kategorijama 2016. se vratio u Crvenu zvezdu, za koju je odigrao tek dve zvanične utakmice, pa se brzo vratio na sever Srbije. Član Spartaka je bio do ovog leta.

Pored njega Javor je ozvaničio još tri fudbalera, Milana Ilića (22) koji stiže iz Crvene zvezde, potom Nemanju Miletića (31) koji je već nosio dres kluba iz Ivanjice i Luku Ratkovića (25) koji će pojačati konkurenciju u napadu, a on stiže iz Novog Pazara.

Javor je trenutno 14. na tabeli Superlige Srbije i vodiće grčevitu borbu za opstanak u eliti. Sa ovim pojačanjima deluju konkurentnije nego što su to bili u prvom delu sezone. Ivanjičani šampionat nastavljaju u Novom Sadu, gde će gostovati još jednoj ekipi sa začela tabele - Mladosti GAT.