TUŽNO!

SLAVIŠA JOKANOVIĆ SE OPROSTIO OD VELIKOG PRIJATELJA! Zajedno bili šampioni sa Vošom, pa "ratovali" u redovima večitih!

Autor Nikola Delić

Trener DInama iz Moskve Slaviša Jokanović oprostio se od velikog prijatelja i bivšeg saigrača Siniše Mihajlovića.

Izvor: MN Press

Žali čitav fudbalski svet za Sinišom Mihajlovićem koji je preminuo od posledica leukemije u 54. godini života. Brojni fudbaleri i klubovi su se oglasili i izrazili svoju saučešće porodici zbog prerane smrti legendardnog fudbalera, a sada se javio i Slaviša Jokanović, čija karijera se stalno prepletala sa Sinišinom.

Mihajlović i Jokanović zajedno su stigli 1988. godine u tabor Vojvodine i u naredne dve sezone sa velikim uspehom su branii boje "stare dame" srpskog fudbala. Novosadski klub je osvojio titulu godinu dana kasnije, a njih dvojica su bili među najvažnijim igračima u tom uspehu, koji je sa klupe kreirao Ljupko Petrović. Fudbalski put ih je 1990. odveo u Beograd, Sinišu u crveno-beli, a Slavišu u crno-beli dres, pa su od saigrača postali ljuti rivali na terenu.

Vodili su u naredne dve sezone česte duele u "večitim" derbijima, nakon čega je Mihajlović otišao u Italiju, a Jokanović godinu dana kasnije u Španiju. Bili su i saigrači u dresu reprezentacije Jugoslavije od 1991. godine, a zajedno su nastupali na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. kao i na poslednjem Evropskom prvenstvu na kojem je naša selekcija učestvovala, 2000. godine u Holandiji i Belgiji.