Nestvarno!

OSVOJIO MUNDIJAL, PA ODMAH OPSOVAO SVE KRITIČARE! Šokantna poruka heroja Argentine - "Mesijev telohranitelj" poludeo!

Autor Dušan Ninković

Temperamentni Argentinac napravio skandal nakon najveće pobede u karijeri.

Izvor: Profimedia/Naoki Morita/AFLO SPORT

Argentina je svetski šampion - na Mundijalu u Kataru savladali su Francusku posle boljeg izvođenja penala, a ovaj trijumf mnogo je značio igračima. Nekoliko njih prešlo je granicu dobrog ukusa i na sebe navuklo gnev fudbalskih fanatika širom sveta. Čini se da se u tom poduhvatu posebno istakao Rodrigo De Pol, vezni fudbaler Argentine i Atletiko Madrida.

On je tokom takmičenja bio impresivan i reprezentaciji je dao mnogo, ali njegovo ponašanje nakon finala može da bude predmet rasprave. Ponašao se vrlo neprikladno dok je terenom šetao sa tompusom u ustima, a zatim je na društvenim mrežama opsovao ljude koji ga kritikuju. "Mesijev telohranitelj", kako ga zovu jer prati svaki korak defanzivaca koji startuju na kapitena, napravio je potpuni haos sa samo dve izgovorene rečenice.

"Mi smo se upisali u istoriju. Svako ko je sumnjao u mene neka mi popuši ku*ac", rekao je Rodrigo De Pol i tako postao drugi argentinski fudbaler koji je nakon finala zgrozio planetu. Pre njega je to, u nekoliko navrata, uradio golman Emilijano Martinez. Čuvar mreže Aston Vile napravio je haos prilikom ceremonije na kojoj je proglašen za najboljeg golmana turnira.

Njegov prostački potez osudili su navijači širom sveta, a zapravo to nije jedini skandal koji ga prati kroz karijeru. On je u svlačionici održao minut ćutanja za Kilijana Mbapea koji je tokom finalnog meča u Kataru uspeo da ga savlada tri puta u 120 minuta, a zatim i u prvoj penal-seriji.