To je to

KRAJ - KARIM BENZEMA SE ZVANIČNO OPROSTIO: Otišao u Katar, vratio se, a sada je porukom objavio da se POVLAČI!

Autor Nikola Lalović

Karim Benzema više nikada neće zaigrati fudbal u dresu Francuske.

Izvor: Profimedia

Karim Benzema je osvojio Zlatnu loptu, otišao je u Katar, povredio se, a iako je bio spreman za nokaut fazu Didije Dešan ga je poslao kući. Ispostaviće se da je to njegov poslednji momenat u nacionalnom timu pošto se sada zvanično oprostio o dresa "trikolora". 

Nakon što je navodno prekinuo sve kontakte sa selektorom Dešanom koji će ostati na klupi nacionalnog tima do 2024. godine sada je u kratkom obraćanju zvanično stavio tačku na svoju reprezentativnu karijeru. 

"Uložio sam trud i napravio greške koje je trebalo da napravim da bih bio tu gde sam danas i ponosan sam na to! Napisao sam svoju priču, a naša se završava", napisao je Benzema na društvenim mrežama.

Na kraju je odigrao 97 utakmica za Francusku i postigao je 37 golova, a igrao je za Francuze još od 2007. godine. Ipak nekoliko najvećih takmičenja je propustio zbog skandala u koji je bio umešan, kada je ucenjivao svog saigrača Matjea Valbuenu. Nije ga bilo na Euru 2016. i Mundijalu 2018. godine zbog toga, a sada je takmičenje u Kataru propustio zbog povrede.

Odluku o povlačenu iz reprezentativnog fudbala doneo je 19. decembra, na svoj 35. rođendan. Na kraju mu je jedini turnir koji je osvojio igrajući za nacionalni tim bila Liga nacija iz 2021. godine.