Fudbal

TUGA! PORUKA MIHINE PORODICE NA GROBU NA SRPSKOM: Tu je i predmet koji SLAMA srca! (FOTO)

Autor Nemanja Stanojčić

Na grobu Siniše Mihajlovića je i detalj koji je rasplakao mnoge...

Izvor: Milan Maricic/ATAIMAGES

Siniša Mihajlović (53) preminuo je pre nekoliko dana, nije uspeo da se izbori sa leukemijom. Nažalost, opaka bolest je bila jača i proslavljeni srpski fudbaler otišao je prerano. Od njega su se prethodnih dana opraštali mnogi, kako iz sveta fudbala i sporta, tako i iz drugih sfera života.

Na Sinišinom grobu nalazi se i poruka porodice napisana na srpskom jeziku, piše "Volimo te". A, tu je i jedan predmet koji slama srca, detalj koji je rasplakao mnoge. U pitanju je igračka u obliku lava. Nije tačno poznato kakva je simbolika, ali se pretpostavlja da je u pitanju simbol lavovske borbe i svega kroz šta je Siniša prošao u borbi protiv leukemije prethodnih godina.

Emotivno su se od njega mnogi opraštali u prethodnom periodu, pojavile su se i fotografije njegove majke Viktorije koja nije mogla da zadrži suze. Siniša je danas sahranjen u Rimu, kovčeg su izneli Dejan Stanković, Roberto Manćini, Atilio Lombardo a tu su bili i trojica igrača Bolonje Marko Arnautović, Lorenco De Silvestri i Roberto Sorijano.

Prema nezvaničnim informacijama italijanskih medija, na sahrani je bilo preko 2,000 ljudi. Sahranjen je na Svetog Nikolu, njegovu krsnu slavu. Da simbolika bude još veća, na stadionu "Sveti Nikola" je sa Crvenom zvezdom u Bariju podigao pehar Kupa evropskih šampiona 1991. godine. Veliki broj bivših igrača i prijatelja srpskog asa okupio se ispred Bazilike i ispratio ga na večni počinak.

Njegova supruga Arijana, ostavila je jednu od najemotivnijih poruka Siniši. "Kada više ne budeš deo mene, iseći ću mnoge zvezdice iz sećanja, tada će nebo biti tako lepo da će se ceo svet zaljubiti u noć. Ljubavi, obećala sam ti. Ne brini, brinuću o njima. Oni su naše najveće remek-delo. Nikada nećemo prestati da te volimo", poručila je udovica Arijana Mihajlović.