Bravo!

NAPUSTIO HOLANDIJU DA BI IGRAO ZA MAROKO, SAD JE HEROJ NACIJE: Nudli mu novac, on rekao NE - ja igram iz SRCA!

Autor Nikola Lalović

Hakim Ziješ je mogao da bude reprezentativac Holandije i bio je u mlađim kategorijama, ali je onda srce prevagnulo.

Izvor: Anadolia/Mustafa Yalçın

Fudbaleri Maroka su na Svetskom prvenstvu bili pravi hit. Ne samo što su stigli do polufinala i tako ispisali istoriju kao prva afrička selekcija koja je igrala polufinale Mundijala već su svojim stavom i ponašanjem oduševili svet. 

Obišle su svet slike njihove podrške Palestini, kao i njihovog sjajnog odnosa sa majkama, koje su na kraju odveli i na prijem kod kralja Maroka! A sada je jedan od ključnih igrača tima Hakim Ziješ ponovo oduševio.

Nakon veličanstvenog dočeka i parade u domovini, on je istakao da ga premije za ovaj rezultat ne zanimaju. Fudbaler Čelsija koji je u mlađim kategorijama igrao za Holandiju, a onda je prešao da nastupa za Maroko naglasio je da će novac koji dobije donirati siromašnima.

"Naravno da ću sve premije sa Svetskog prvenstva donirati siromašnima, onima kojima je to najpotrebnije. Nisam ja izabrao da igram za Maroko zbog novca, već iz srca", rekao je sjajni Ziješ.

On je inače jedan od pokretača smene prethodnog selektora Vahida Halilhodžića, BIH stručnjaka koji je odveo Maroko na Mundijal. Njega je zamenio Valid Regragi, koji je odigradio fantastičan posao i odveo ovaj tim pravo u istoriju.