Oni naviru

DVOJICA IZ SUPERLIGE SE NAMEĆU PIKSIJU: Zvezdina "zlatna koka" i senzacija sa "krova" - među najboljima su na svetu!

Autor Nikola Lalović

Na levom boku Dragan Stojković Piksi ima rešenja u Superligi Srbije!

Izvor: MN Press

Fudbalska opservatorija CIES je nakon detaljne analize statističkih podataka došla do liste najtalentovanijih fudbalera sveta, a na toj listi su tri Srbina. Jedan je levi bek Miloš Kerkez koji nažalost ne nastupa za naš nacionalni tim već za Mađarsku, ali dva momka sa te liste mogu da uđu na spisak Dragana Stojkovića Piksija!

U pitanju su Stefan Mitrović i Miloš Pantović, dvojica fudbalera iz Superlige Srbije koji igraju u sjajnoj formi, dovoljno dobroj da dođu na listu najperspektivnijih krila na svetu! Mitrović, koga je selektor Stojković već zvao u nacionalni tim, našao se na osmom mestu kad su najtalentovanija leva krila u pitanju. 

Najetalentovanije levo krilo sveta je Adam Hložek iz Bajer Leverkuzena, sledi Entoni Elanga iz Mančester junajteda, a nakon njih na osmom mestu stoji Mitrović. A na istom krilu igra i Pantović koji je na šestom mestu ali kad su u pitanju leva krila koja ulaze u sredinu i gledaju pre svega da šutnu i postignu gol.

U kategoriji "shot oriented left wingers" Pantović je šesti iza Fakunda Krupskog iz Arsenal Sarandija, Mateusa Martina iz Fluminensea, Lazara Markeza iz Almerije i Đina Infantina iz Rozarija.

Pantović je ponikao u Vojvodini, zatim je prešao u mlađe kategorije Crvene zvezde i nakon pozajmica u Grafičaru i Voždovcu prešao je na "krov" 2021. godine otkada redovno igra za "zmajeve".