ZASLUŽENO?

FSS ODREDIO OSVAJAČE "ZLATNE LOPTE" ZA 2022. GODINU: Evo kome idu nagrade, da li ste iznenađeni?

Autor Milutin Vujičić

Odlučeno je ko su dobitnici "Zlatnih lopti" FSS za godinu na izmaku. Da li se slažete sa ovom odlukom?

Izvor: MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojiće na današnjoj sednici izveštaj sportskog direktora Stevana Stojanovića o radu Dragana Stojkovića, a potom potvrditi i da je Piksi srpski trener godine. "Sportski žurnal" prenosi da će Stojković i ove godine dobiti nagradu "Zlatna lopta", koju FSS tradicionalno dodeljuje najboljem srpskom treneru, što će u njegovom slučaju biti rekordni treći put da dobija priznanje.

Prethodno, Piksi je ovu nagradu dobio 2016. godine dok je bio trener Guangdžoua, dok je bio laureat i prošle godine posle plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo. S trećom nagradom u svojim rukama, postaće i rekorder jer je do sada bio izjednačen sa Vladanom Milojevićem sa po dve.

Piksi je sa Srbijom osvojio prvo mesto u Ligi nacija i obezbedio plasman u "A" diviziju, dok je nastup na Svetskom prvenstvu ipak bio razočaravajući, međutim to nije pokvarilo i utisak Stručnog odbora koji dodeluje nagrade.

Osim njega, nagradu "Zlatna lopta" za igrača godine dobiće Aleksandar Mitrović, kome je ovo druga nagrada, odnosno fudbalerka Jovana Damjanović koja je takođe obeležila 2022.

Za razliku od prethodnih godina, ceremonija dodele pehara neće biti poslednjih dana decembra, nego je najavljena tek za februar, do kada bi FSS trebalo da dobije i novo rukovodstvo pošto zakazani izbori u novembru na kraju nisu održani. Sve je prolongirano nakon Svetskog prvenstva.