Transfer!

SRBINA TRAŽIO MANČESTER SITI, ON STIGAO U DRUGU LIGU BELGIJE: Biser iz Superlige će igrati pred Gvardiolinim očima!

Autor Dušan Ninković

Talentovani fudbaler se već mesecima dovodio u vezu sa Mančester sitijem, a sada će igrati za jedan od klubovi koji ima iste vlasnike.

Izvor: Twitter/LommelSKOff/printscreen

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera završio je svoj prvi inostrani transfer. Mladi Đorđe Gordić (18), koji je već dugo na meti Mančester sitija, od sada će igrati u drugoj ligi Belgije! On je stavio paraf na petogodišnji ugovor sa ekipom Lomel, koja je jedna od "filijala" Mančester sitija, odnosno tim koji ima iste vlasnike kao i čuveni engleski tim.

Po informacijama koje su se pojavile na sajtu belgijskog drugoligaša, Gordić će postati fudbaler tog kluba, a Belgijanci nisu otkrivali finansijske detalje ovog ugovora. Jasno je da će Đorđe tako imati priliku da se nametne čak i Mančester sitiju koji pažljivo prati razvoj igrača u bratskim klubovima, ali i da ostvari ambicije pošto je Lomel do kraja sezone čeka borba za ulazak u elitni rang belgijskog fudbala. Ovo je Đorđe Gordić:

"On je već dokazao da je talentovan igrač pred kojim je velika budućnost. Uvereni smo da će biti vredno pojačanje našem klubu i radujemo se što ćemo ga gledati kao igrača Lomela", rekao je Džejms Mekaron, sportski direktor belgijskog kluba. I mladi fudbaler izneo je svoje impresije nakon transfer. "Veoma sam srećan što sam ovde u Lomelu. Radujem se što ću pokazati svoje kvalitete i razvijati se u ovom inspirativnom okruženju. Spreman sam da vredno radim i učiniću sve da postignem uspeh za ovaj klub", izjavio je mladi vezista za sajt svog novog kluba. Pogledajte kako je predstavljen u novom klubu:

Mladi Gordić ponikao je u ekipi FAP iz rodnog Priboja, ali se već u mlađim kategorijama preselio u Lučane. Za Mladost je u seniorskoj konkurenciji odigrao čak 45 mečeva, uz sedam postignutih golova i dve asistencije. Takođe, kao fudbaler Mladosti skrenuo je pažnju na sebe pa je postao reprezentativac Srbije do 17, 18, 19 i 21 godine.