Sve je rešio

ISKLJUČENJA KAO U RUKOMETU, SLOBODNJAK ZBOG TAKTIKE, BUM-BUM CRVENI! Ovo su nova fudbalska pravila, kako vam se čine?

Autor Nikola Lalović

Nemački sudija Patrik Itrih ima jasnu viziju kako fudbal treba reformisati!

Izvor: Profimedia

Stalno slušamo predloge o promenama pravila u fudbalu, a nakon što je Arsen Venger ponovo imao neke ideje kako bi trebalo reformisati igru, sada se javio i jedan iskusni bundesligaški sudija. Nemac Patrik Itrih je imao nekoliko prilično revolucionarnih ideja kako bi poboljšao fudbal i položaj sudija.

Mnogo se dugo pričalo o takozvanim taktičkim faulovima, "sitnim" faulovima koje ekipe prave samo da bi seckale igru protivnika i sprečile tečnost u prenosu lopte. Rešenje za to je jednostavno!

"Za taktički faul u sredini terena slobodan udarac bi trebalo da se dodeli na 17 metara od gola. Koliko bi onda često imali takve faulove?", pita se Itrih u svom obraćanju za "Bild".

Na nedavno održanom Svetskom prvenstvu videli smo ogromne nadoknade vremena zato što je FIFA naložila da se svaki izgubljeni sekund na meču nadoknadi, a nemački arbitar ima rešenje koje bi rešilo i problem simuliranja i problem "krađe" vremena.

"Ako se igrač valja na terenu tri puta i potreban mu je lekar, neka lekar uđe na teren, ali onda će morati da sačeka tri minuta pre nego što uđe u igru. Koliko bi se onda brže igrači podizali na noge?", naglasio je on pa se dotakao situacija kada neko uvredi sudiju. Rešenje za to je pronašao u rukometu: "Ako igrač uvredi sudiju pošaljite ga napolje 10 minuta da se ohladi. U tome mnogo možemo da naučimo od rukometa."

Takođe sve je češća situacija, pogotovo otkako se gleda VAR, da igrači okruže sudiju kako bi se bunili i tražili da se odluka promeni. Tu bi Nemac bio jako strog! "Kako sudija može da bude okružen sa 10 ljudi kada nešto uradi? Po mom mišljenju – bum, bum, bum, tri crvena kartona, Igrajte onda sedam na deset, meni je to sasvim u redu", završio je Itrih. 

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi