Biće para na Kvarneru

RIJEKA ODBILA 5.000.000 EVRA ZA ŠPICA - MALO IM! Hrvat ima 19 godina, stalno trese mreže i klub hoće BOGATSTVO za njega

Autor Nikola Lalović

Mladi Matija Frigan je na meti brojnih klubova, ali moraće ozbiljan novac da se izdvoji za njegov dolazak.

Izvor: Profimedia/Jonathan Moscrop / Sportimage Credit: Sportimage/Alamy Live News

Ne radi samo Dinamo sjajan posao u Hrvatskoj, svi veći tamošnji klubovi prodaju igrače za veliki novac! Znamo svi kakav je posao u prethodnoj deceniji odradio Zdravko Mamić sa "modrima", ali sada je nakon transfera Mate Biuka iz Hajduka u Ameriku, još jedan član MLS-a izbrojao hrpu miliona za mladog hrvatskog fudbalera.

Mesec dana pre svog 20-og rođendana mladi napadač Rijeke Matija Frigan je na korak od transfera u Portland Timberse, a ovaj klub je prema navodima hrvatskih medija poslao ponudu u vrednosti između 4.000.000 i 5.000.000 evra. Sportski direktor kluba Srećko Jurčić je za Radio Rijeku 

"Drago nam je što je takav interes oko Frigana. To su cifre s kojima bi naš klub bio zadovoljan i naša poslovna politika je da moramo da prodajemo naše igrače. On nam je najvrjedniji eksponat, postoji interes. Ponude su dobre, ali nije bila nijedna službena. Čini se da se po našim medijima te brojke malo naduvaju, ali tu su negde", rekao je Juričić.

Mladi Frigan se kalio na pozajmicama u Orijentu iz Suška i Hrvatskom Dragovoljcu, a u prvom delu sezone je na devet mečeva za Rijeku dao četiri gola. Za U18 tim Hrvatske je na dva meča dao tri gola, dok je za U19 selekciju na 12 mečeva pet puta bio strelac.