PRAVO NIOTKUDA

ŠOK! NAJSKUPLJI U ISTORIJI REALA ZAVRŠIO KARIJERU: Zamrzeo fudbal zbog golfa, ima PET pehara Lige šampiona!

Autor Milutin Vujičić

Jedan od najboljih krilnih fudbalera 21. veka Garet Bejl je iznenada završio karijeru.

Izvor: Profimedia

Velški fudbaler Garet Bejl iznenada je završio karijeru u 34. godini, objavljeno je danas. Već godinama Garet Bejl, inače najskuplji fudbaler u istoriji Real Madrida, nije igrao u sjajnoj formi i zbog toga je bio na udaru javnosti u Španiji, međutim niko nije očekivao da će prekinuti karijeru nakon prve sezone u američkoj MLS ligi.

Osvajač čak pet pehara Lige šampiona važio je za jednog od najboljih krilnih fudbalera 21. veka, međutim postepeno je "zamrzeo" fudbal i više je uživao u golfu, što je nerviralo navijače Real Madrida. Ipak, neće nikada zaboraviti golove koje je davao u finalima Lige šampiona i direktno donosio pehar na "Santijago Bernabeu", pošto ne može baš mnogo fudbalera njegove generacije da se pohvali sa toliko trofeja.

"Hvala svim mojim bivšim klubovima, vreme je za narednu stvar u mom životu...", bilo je sve što je poručio Bejl koji je letos stigao u Los Anđeles, ali očigledno nije preterano uživao, iako je sa ovim klubom odmah "pokorio" i SAD.

Već godinama je Bejl daleko bolje igrao u dresu reprezentacije Velsa i čini se da se uvek daleko više "davao" kada predstavlja državni tim, tako da je sa "zmajevima" dogurao i do polufinala Evropskog prvenstva 2016. godine. Može se reći da Vels nikada nije bio tako opasan kao u Bejlovo vreme, a ostaće zabeleženo da je postigao 40 golova za reprezentaciju - uz 111 nastupa, dobar deo sa kapitenskom trakom oko ruke.

Izvor: Profimedia/Vladimir Shtanko / Anadolu Agency

Iako ima samo 33 godine, njegova karijera počela je još 2006. godine kada je kao tinejdžerska senzacija prešao iz Sautemptona u Totenhem. Igrao je kao levi bek, ali su ga treneri postepeno pomerali unapred gde je potpuno eksplodirao. Bio je nezaustavljivo krilo moćnog šuta, pa nije čudo što je na vrata "pokucao" slavni Real Madrid i odveo ga za rekordnih 101 milion evra, što je bio najveći transfer 2013. godine. 

Ubrzo je "kraljevski klub" oformio trozubac "BBC" - koji su sem Bejla činili Ronaldo i Benzema - i ukupno je Velšanin postigao 106 golova i asistirao za još 67 za devet godina u Madridu. Bilo je mnogo važnih, u finalima Lige šampiona, duelima protiv Barselone, ali je uprkos tome bio stalno na meti kritika, jednim delom jer i nije pričao španski jezik (ili nije hteo).

Zato su ga pratile "afere" da više gleda golf i da "folira" povrede u Real Madridu kako bi uvek bio spreman za reprezentaciju, što nikada nije potvrđeno. Pamtićemo da je bio strašan fudbaler, ali i da se "zasitio" svega.