Fudbal

SAMPDORIJA TONE KA SERIJI B - FILIP JE OVO MORAO DA POGODI! Mogao da promeni sve, ali Stankovićev tim OPET nije uspeo

Autor Mladen Šolak

Ekipa Dejana Stankovića u velikim problemima

Izvor: Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Sampdorija je izgubila od Udinezea 0:1, u jednoj od najvažnijih utakmica u okviru borbe za opstanak. Momenat odluke dogodio se u 88. minutu, kada je defanzivac Udinezea Kingsli Ehizibue dao gol kojim su gosti odneli sva tri boda i ostavili tim Dejana Stankovića u veoma komplikovanoj situaciji - u zoni ispadanja i sa devet bodova manje od prvog tima iznad "crte". Da li će se Dekijev tim izvući? Ta misija deluja sve teže ostvarljiva.

Nedeljnu utakmicu sigurno će dugo pamtiti srpski ofanivac Filip Đuričić, koji je u 10. minutu imao veliku šansu da donese vođstvo domaćima na stadionu "Luiđi Feraris", ali u situaciji "oči u oči" sa golmanom gotiju Markom Silvestrijem nije pogodio gol, već je poslao loptu pored leve stative.

To je bila i najveća šansa za srpskog reprezentativca, koji je u 57. minutu izašao iz igre, a njegov tim ni na ovom meču nije postigao gol - kao ni na poslednje četiri utakmice u Seriji A i u čak šest "vezanih" prvenstvenih utakmica kod kuće. Neverovatno zvuči podatak da je Sampdorija poslednji gol u ligi na svom terenu dala još u septembru, kada je upravo Đuričić bio strelac u porazu od Milana (1:2).

Pogledajte prizor koji ne prija nikome u klubu - izgled tabele Serije A:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt