HOĆE DA TUŽI

SVETSKI PRVAK DOBIO OTKAZ U KLUBU: Zabranjeno mu i da pokupi stvari, a bio je NAJPLAĆENIJi u celoj ligi!

Autor Milutin Vujičić

Francuski reprezentativac Florijan Tovan odjednom je postao slobodan igrač.

Izvor: Profimedia/Tarso Sarraf / FramePhoto / DPPI

Da li se sećate Florijana Tovana? Svetski šampion sa Francuskom iz 2018. godine nestao je sa "velike scene" u Evropi i odlučio da se posle angažmana u Njukaslu i Marseju preseli u Meksiko, na preporuku sunarodnika Andre-Pjera Žinjanak, međutim navijači ga nisu ni blizu zavoleli kao iskusnog napadača.

Nakon dve godine u Tigresu - dobio je otkaz i to tri godine pre isteka saradnje. Zbog toga je sa svojim timom advokata naumio da se obračuna sa Meksikancima, međutim zalupili su mu vrata i bukvalno više ne može da uđe ni u trening-centar.

Tako mu nije dozvoljeno čak ni da pokupi svoje stvari jer su redari na ulaznim vratima preneli ofanzivcu da im je naređeno da ga ne puštaju, pa bi zbog ove sage mogla da se uključi i FIFA, odnosno Sindikat fudbalera. Tovan smatra da su prekršena pravila i da su ga "otpustili mimo zakona", a sve kako bi doveli još jednog inostranog igrača zbog kvote stranaca. Tako bi umesto Tovana trebalo da promovišu Nikolasa Ibanjeza iz Argentine, dok je Francuz svoje završio u Meksiku.

Razlog zbog kog Tovan neće tako lako odustati je i plata od šest miliona evra, sa kojom je bio najplaćeniji u celoj ligi, osim ako mu Marsej ne ponudi dobre uslove da se vrati, ali da li je potreban Tudoru da kvari hemiju dok idu ka Ligi šampiona?

Tovan inače ima 29 godina, a za Tigres je do sada odigrao 38 mečeva i dao osam golova.