Tu je

ZVEZDA I DRAGOVIĆ - ŠTA SE DEŠAVA? Štoper i dalje na pripremama u Turskoj, ali čeka nas još pet dana drame

Autor Milutin Vujičić

Aleksandar Dragović za sada nije napustio Crvenu zvezdu, ali sve je otvoreno do kraja zimskog prelaznog roka.

Izvor: MN Press

Uprkos ranije objavljenim informacijama, Aleksandar Dragović nije napustio pripreme Crvene zvezde i sa tribina je gledao poraz svog tima od Ludogoreca (2:3) u Antaliji. Dragović je već više od tri meseca na radaru Sampdorije i delovalo je da je sve gotovo oko njegovog odlaska u Đenovu, međutim za sada i dalje nema konačnog dogovora.

Da li će ga biti je i dalje neizvesno, do kraja prelaznog roka u Italiji ostalo je još svega pet dana, odnosno Dejan Stanković i njegov tim moraju da požure ako žele da angažuju iskusnog fudbalera Zvezde. Oko igračevih uslova nema nikakvih problema, međutim agent Aleksandra Dragovića, koji je već dugo u kontaktu sa Italijanima, još nije doneo ponudu koja bi zadovoljila čelnike Crvene zvezde. Pričalo se o kratkoročnoj pozajmici, obeštećenju od milion evra, ali su se izgleda u Đenovi previše oslonili na "dobru volju" sa Marakane u nadi da će pustiti Dragovića. To za sada nije bio slučaj...

Italijanski list "Korijere delo Sport" u današnjem broju navodi da pregovori oko Dragovića idu u dobrom smeru i da je Sampdorija naoštrena da pred kraj prelaznog roka dovede igrače koji će Stankoviću pomoći da obezbedi opstanak. Stigli su već Sam Lamers, Bram Neitink i Alesandro Zanoli, blizu je Mikael Kisans, a traže još napadača i štopera kako bi zaokružili tim.

Pretpostavka je da ako se iskomplikuje situacija oko Dragovića i obistine reči Zvezdana Terzića da "ne može nigde ove zime", onda će se Sampdorija okrenuti rešenjima iz Italije. Dragovićeva želja je bila da se oproba u Seriji A, međutim i da ostane u Zvezdi - očekuje se profesionalizam kakav ga prati čitavu karijeru tokom koje je upisao i 100 nastupa za reprezentaciju Austrije.

Dragović je u Crvenu zvezdu došao u leto 2021. godine kako bi ostvario dečački san, i do sada je odigrao 79 utakmica i postigao četiri gola. Sa crveno-belima je osvojio duplu krunu.