Fudbal

FIFA MENJA PRAVILO ZBOG MARTINEZA! Uvodi se nova promena kod izvođenja penala - ovo će biti ZABRANJENO!

Autor Nemanja Stanojčić

FIFA će uvesti novu promenu za golmane prilikom izvođenja penala...

Izvor: Profimedia

FIFA sprema novu promenu pravila u fudbalu, sada su na tapetu golmani. Sve je pokrenuo kontroverzni čuvar mreže Emiljano Martinez. Ovog puta razlog nisu njegove provokacije i nesportsko ponašanje posle Mundijala u Kataru, već način na koji je uticao na igrače prilikom izvođenja jedanaesteraca.

Zbog toga će na kongresu FIFA na stolu biti i predlog IFAB (Međunarodni odbor fudbalskih saveza). Oni traže da se golmanima zabrane "psihološke igrice", odnosno da se ne dozvoljava više da čuvari mreže razgovaraju sa izvođačima penala i da na taj način utiču na njih pre šuteva. O toj temi će se raspravljati na sastanku, a navodno je glavni razlog za to bio upravo Martinez i njegovo ponašanje tokom penal serije sa Francuskom u finalu Svetskog prvenstva.

Ova tema izazvala je i polemiku na društvenim mrežama. Kao i obično, postoje oni koji se slažu i koji su protiv uvođenja novog pravila. Oni koji su za, smatraju da je to "dobro pravilo koje će se postarati da sve bude fer i korektno", dok oni koji se protive smatraju da se tako ubija draž i neizvesnost "ma, najbolje da golman kaže i u koju stranu će da se baci", napisao je jedan od fanova. Šta vi kažete na ovo?