Fudbal

SAMPDORIJA OPET IZGUBILA! JEDNO NE MOŽE DA REŠI: I kada dobro igra, Dekijev tim ima problem koji ga "vuče" u Seriju B!

Autor Mladen Šolak

Sampdorija doživela poraz i protiv Atalante

Izvor: Profimedia/SPP Sport Press Photo. /Alamy Live

Sampdorija Dejana Stankovića izgubila je i od Atalante (0:2) u Seriji A i za još jedan korak se primakla ispadanju iz Serije B. Iako ima još vremena da ispravi situaciju, tim srpskog trenera sigurno neće ostati u ligi ako hitno ne reši svoj gorući problem - katastrofalnu realizaciju.

Sampdorija je bolje počela meč protiv favorita koji se bori za Ligu šampiona, bila blizu vođstvu kada su pokušavali Tomazo Aguelo i Mehdi Leris, ali ponovo nije uspela. Čim je Danac Joakim Mele postigao gol za Atalantu u 42. minutu, postalo je jasno da gosti ni ovog puta neće uspeti da urade ništa.

Neverovatno zvuči podatak da su Đenovljani dali samo tri gola u poslednjih deset kola Serije A (i uz pomoć njih osvojili šest bodova), ali i odlično oslikava u čemu je najveći problem Stankovićevog tima, koji kod kuće nije dao gol u prvenstvu još od 10. septembra. Dok odmiče sezona Sampdorija ima sve manje šansi da ostane u ligi i sve više poraza - sada čak pet u nizu. Sledeću utakmicu odigraće u gostima protiv Monce 6. februara, potom će dočekati Inter i Bolonju, pa gostovati Laciju... I pod hitno mora da počne da postiže golove.

Stankovićev tim trenutno je pretposlednji sa samo devet osvojenih boova i sa osam poena minusa u odnosu na Sasuolo, koji je prvi tim iznad crte sa 17 poena.