KRIZA TRAJE

DEKI VEĆ IMA PORAZA KAO U CRVENOJ ZVEZDI: Za manje od tri meseca DESET "šamara", opasno mu se drma klupa!

Autor Milutin Vujičić

Dejan Stanković nikako ne uspeva da izvuče Sampdoriju iz krize. Trenutno su na pretposlednjem mestu sa devet bodova, čak osam manje od "bezbedne zone".

Izvor: YouTube/UC Sampdoria/Screenshot

Dejan Stanković pokušava da "razrmda" Sampdoriju i pomeri je iz zone ispadanja, ali ne ide mu, pa ne ide... Atalanta je prošle večeri savladala Sampdoriju 2:0 (1:0) i tako produbila njihove probleme. Stanković je doživeo već deseti poraz na klupi italijanskog kluba, a tu je manje od tri meseca, pa se s razlogom priča o njegovoj smeni jer ako uskoro ne izađu iz krize - biće kasno da se "izvuku" i ostanu u Seriji A.

Posle svega, Stanković je preuzeo odgovornost i rekao da mu je "žao njegovih fudbalera" jer zna da su dali sve od sebe, pa je njegova poruka da podignu glavu i okrenu se već sledećoj utakmici protiv Monce (6. februar) u kojoj će imati veću šansu da dođu do tri boda.

"Pre primljenog gola stvorili smo i nekoliko šansi. Igrali smo protiv tima koji je u najboljoj formi uz Napoli u poslednje vreme. Bili smo hrabri i prihvatio bih da smo primili gol iz kontranapada, ali ne uz postavljenu odbranu. To je jedino što mogu da zamerim mojim momcima, inače smo odigrali vrlo dobro protiv vrlo snažnog protivnika. Momci su dal zaistai 120 odsto, ali to u ovom trenutku nije dovoljno", rekao je Stanković i osvrnuo se na temu opstanka.

"Ne sumnjam da će momci dati sve od sebe. Trenutno je ovako, u teškoj smo situaciji, ali verujemo u opstanak. Ne želim da odustanem, bilo bi prelako to učiniti i neću da se krijem", rekao je srpski trener koji se svakako nada i pojačanjima u poslednjih 48 sati "merkata".

Podsetimo, Stanković je vodio Sampdoriju na 14 mečeva i do sada je ostvario tri pobede i remi, uz deset poraza. Toliko je ukupno imao poraza na 130 mečeva sa Crvenom zvezdom.