IGRAO JE LOŠE

GVARDIOLA OTERAO JEDNOG OD NAJBOLJIH USRED SEZONE: Pobesneo zbog forme, dao ga na pozajmicu!

Autor Milutin Vujičić

Žoao Kanselo je jedan od najboljih igrača Sitija kada je u formi, ali već dugo nije i Gvardiola to ne želi više da trpi u Mančester sitiju.

Izvor: Profimedia

Prelazni rok ulazi u poslednjih 48 sati u većini evropskih liga, a danas smo dobili verovatno najneočekivaniji transfer - portugalski defanzivac Žoao Kanselo ide u Bajern! Gvardiola je pristao da ga pozajmi do kraja sezone i potom će minhenski klub imati priliku da otkupi fudbalera za 70 miliona evra, što je velika suma za Nemce, pošto dobro znamo da Hasan Salihamidžić voli da "uštedi dinar" kad god može.

Ono što iznenađuje je što se Gvardiola tako lako odrekao Kansela usred šampionske trke sa Arsenalom, međutim već neko vreme je očigledno da njih dvojica "nisu na istim talasnim dužinama" i da zato sve manje igra.

Kanselo je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Mančester sitija, potpuno je razumeo šta Gvardiola traži od njega i bio je ispomoć po levoj i desnoj strani, kao i u sredini terena, međutim ove godine igra daleko ispod tog nivoa. Zbog toga je recimo na desnom beku postao tek treći izbor - iza Rika Luisa i Kajla Vokera - dok ga nema ni levo gde sve češće gledamo Nejtana Akea, mada ni Holanđanin ne briljira na neprirodnoj poziciji.

Zbog očiglednog pada u formi, Kanselo je na 17 mečeva Premijer lig eupisao samo 1.278 minuta, odnosno ima manje od 2.000 u svim takmičenjima. "Vratio" je sa dva gola i pet asistencija, a u Bajern dolazi da reši krizu na desnom beku gde su se povredili Mazraui i Pavar.