Gotovo!

ODBIO POZIV SELEKTORA, HOĆE DA IGRA SAMO ZA SRBIJU! Selektor otkrio detalje, reprezentacija dobija novo pojačanje!

Autor Dušan Ninković

Talentovani čuvar mreže čeka poziv Srbije i pristaće da promeni nacionalni tim.

Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije će uskoro dobiti pojačanje - sada je to gotovo sigurno! Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić potvrdio je da golman poljskog Rakova Vladan Kovačević (24) ne želi da igra za tu selekciju i da će u predstojećem periodu sačekati poziv Dragana Stojkovića.

Ovu informaciju novi selektor BiH saopštio je nakon niza sastanak koje je zajedno sa direktorom nacionalnog tima Zvjezdanom Misimovićem obavio sa potencijalnim reprezentativcima. U jednom od tih razgovora pričalo se i o Kovačeviću, koji je sada mnogo bliži Srbiji. Rođeni Banjalučanin koji je svojevremeno branio za Sarajevo doneo je odluku o nastavku reprezentativne karijere i obavestio Hadžibegića o tome.

"Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da mi imamo sjajne golmane, koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i cijelu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična", rekao je Faruk Hadžibegić za portal "sport1".

Podsećamo, Vladan Kovačević je bio želja selektora Srbije Dragana Stojkovića već za turneju u SAD i meč koji je nedavno odigran u Los Anđelesu. Njegov klub Rakov iz Poljske nije želeo da ga pusti jer su pripreme za prolećni deo sezone bile u punom jeku, pa je Kovačević propustio priliku da promeni reprezentaciju. Inače, on je do sada šest puta sedeo na klupi za bosnu i Hercegovinu, a nijednom nije dobio priliku da se nađe na terenu.

U međuvremenu je postalo jasno da više ne želi da se odaziva pozivima Bosne i Hercegovine. Još je prethodni selektor Ivajlo Petev primetio da je Kovačević nezainteresovan za nacionalni tim BiH, jer se na poslednjem okupljanju nije pojavio iako je dobio poziv u reprezentaciju. Tada je moglo da se nasluti, sada je jasno - Kovačević čeka Srbiju.