Fudbal

NOVI ŠOK U ITALIJI - JUVENTUSU OPET ODUZIMAJU BODOVE?! Evo zašto Savez traži MINUS 20 i šta je sa Ronaldovim novcem!

Autor Mladen Šolak

Novi problemi za Juventus zbog finansijskih malverzacija. Ovog puta u centru pažnje su plate igrača.

Izvor: Profimedia

Juventus bi mogao da ponovo bude kažnjen, oduzimanjem još 20 bodova. Nakon što mu je prethodno već "skinuto" 15 poena, nova kazna mogla bi da bude izrečena na osnovu zahteva naledžnih u Fudbalskom savezu Italije. Oni su tražili oštriju sankciju za "Staru damu" zbog "veoma kontroverznih" isplata plata u periodu pandemije korone.

Juventus je ranije kažnjen zbog malverzacija u vezi sa transferima, kojima je stekao zaradu mimo pravila, a ta odluka je trenutno na žalbenoj instanci jer je klub očekivano pokrenuo borbu da ublaži kaznu. Prema pisanju lista "Korijere delo Sport", odluka o još jednoj sankciji mogla bi da bude izrečena u martu, za kada je očekivano suđenje.

U međuvremenu, Juventus je objavio zvanične izjave i potvrde da su igrači pristali da se odreknu četiri plate da bi pomogli klubu u periodu pandemije. Međutim, veliki problem za torinski klub je nastao kada su isplivali detalji prepiski igrača u kojima je otkriveno da nije uvek i u potpunosti tačno da su se fudbaleri odrekli primanja u tom periodu.

Oni su se navodno odrekli plate za jedan mesec, a ostali deo novca dobili su u različitim formama, poput bonusa, sponzorstava ili isplata "ispod stola", čime je klub "ravnao" finansijske izveštaje. Navodno je u sklopu tog novca nastao i dug prema Kristijanu Ronaldu od 19,9 miliona, koje on i dalje zahteva od kluba. Portugalac je otišao iz Torina pre godinu i po, kada je prešao u Mančester junajted. U međuvremenu je ponovo promenio klub i odselio se u Saudijsku Arabiju, ali dug je ostao i neće ga oprostiti.