Promena!

SRPSKI REPREZENTATIVAC U NAJSLABIJEM TIMU HRVATSKE! Veliki talenat ima novi klub - čeka ga velika borba!

Autor Dušan Ninković

Talentovani srpski fudbaler pojačanje je u borbi za opstanak.

Izvor: MN Press

Talentovani srpski fudbaler Đuro Đulio Đekić (17) ostaje u Hrvatskoj, ali menja klub za koji će nastupati. Desni bek koji je redovan u mlađim kategorijama srpskog nacionalnog tima važno je pojačanje Gorice u borbi za opstanak. On u ovaj klub stiže nakon što mu je istekao stipendijski ugovor sa Lokomotivom iz Zagreba, a nije želeo da nastavi saradnju.

Sa ekipom Gorice očekuje ga grčevita borba za opstanak jer je u jesenjem delu sezone sakupljeno samo devet bodova. To je dovoljno samo za poslednje mesto na tabeli, čak četiri boda iza Šibenika koji će im biti protivnik u narednom meču hrvatskog prvenstva. Đekić verovatno neće zaigrati odmah, samo dan nakon dogovorene saradnje, ali bi trebalo da u ostatku prvenstva bude važan deo tima.

Inače, Đuro Đulio Đekić je rođen u Zagrebu, ali nije imao dilemu kada je trebalo izabrati reprezentaciju. Odlučio se za Srbiju i već je postao reprezentativac do 17 i 18 godina, a očekuje se da i u narednim godinama nosi dres nacionalnog tima. On važi za modernog desnog beka, izuzetne brzine i tehnike, kojem nije strano da u izgradnji napada učestvuje kao vezni ili krilni fudbaler.

Sa reprezentacijom Srbije do 17 godina igrao je polufinale Evropskog prvenstva prethodne godine. Tada se bio jedan od najboljih pojedinaca tima i činilo se da je napravio pravi potez kada je izabrao reprezentaciju za koju će nastupati.