Fudbal

SRBIN SRUŠIO REAL MADRID! Da li je odlučio borbu za titulu? I u Barseloni slave Predraga Rajkovića!

Autor Mladen Šolak

Predrag Rajković heroj pobede Majorke protiv šampiona Španije.

Izvor: Profimedia

Srpski golman Predrag Rajković odbranio je penal u pobedi Majorke protiv Real Madrida (1:0). U 59. minutu on je "skinuo" šut vezisti "kraljevskog kluba" i tako sačuvao pobedu domaćih, ostvarenu i autogolom defanzivca šampiona Španije Naća.

Nakon što u prvom poluvremenu nije imao posla, jer bledi Real nije uputio šut ka njegovom golu, reprezentativac Srbije je odbranom u 59. minutu ispisao i istoriju svog kluba. Još od 1999. godine nije se dogodilo da golman Majorke odbrani jedanaesterac igraču Real Madrida. To je pre Rajkovića uradio Herman Burgos, legendarni čuvar mreže i dugogodišnji asistent Dijega Simeonea, trenera Atletiko Madrida.

Ovim trijumfom Majorka je još jednom dokazala da ove sezone može da iznenadi bilo koga i trenutno je deseta na tabeli, dok je Real doživeo žestok udarac u borbi za titulu. Ekipa Karla Anćelotija ostala je druga sa 45 bodova, dok je Barselona prva sa 50 i ima odigran meč manje. Pred Ćavijevim timom je ogromna priilka da ode na velikih "plus 8", a za nju će pre svega zahvaliti našem golmanu, koji je prošlog leta došao u Majorku iz francuskog Remsa.