IZNENAĐENJE

I SRBIJA JE BILA U RATU, NEMA STRAHA! Perica otišao u Ukrajinu da bude trener: Od Real Madrida, pa do Harkova!

Autor Milutin Vujičić

Perica Ognjenović prihvatio je poziv Metalista iz Harkova.

Izvor: MN Press

Poznati srpski fudbaler Perica Ognjenović otpočeo je trenersku karijeru 2017. godine i nakon ne tako uspešnih epizoda na klupama U17 i U18 Srbije, kao i Zvijezde 09, dobio je priliku života u Metalistu iz Harkova. Mnogi su pobegli glavom bez obzira iz Ukrajine zbog rata koji traje već godinu dana, međutim Ognjenović je spreman da se sa time upusti u koštac i preuzeo je sedmoplasirani tim ukrajinskog prvenstva i sprema se za nastavak takmičenja od marta.

U izjavi za ukrajinske medije, Ognjenović poručuje da već nekoliko dana rade zajedno i da mu je posle toga "slika daleko jasnija", dok će pripreme poslužiti i da se upozna sa kvalitetima fudbalera koje ima na raspolaganju. Do sada, ne ide sve po planu, pošto na četiri test utakmice nisu postigli gol.

"Imali smo jake kondicione treninge pa je ekipa bila pomalo umorna. Mi smo tek počeli sa pripremama, a rivali protiv kojih smo igrali su završavali pripremni period. Trenutno nam rezultat nije u prvom planu. Najbitnije je da budemo spremni kada počne liga", rekao je Ognjenović i dodao da se planiraju i pojačanja, pošto su neki fudbaleri već na probi i pokušaće da se dokažu Srbinu i zasluže ugovor u Harkovu.

Ognjenović ističe i da nije mnogo razmišljao kada je stigla ponuda Metalista, pa dodaje i da mu je čast što su ga pozvali i da ga nijednog trenutka nije bila strah jer je u zemlji ratno stanje.

"Znate da je i u Srbiji bio rat. Verovatno zbog toga imamo manji strah od rata nego ljudi iz ostalih država. Sve ovo se nama već desilo. Daće Bog da se i ovo u Ukrajini završi brzo", rekao je Ognjenović koji će pokušati da ostavi dubok trag poput Milana Obradovića ili Marka Devića.

Prethodno je Ognjenović bio pomoćni trener, dok je sada vršilac dužnosti.