Sećanje!

DA SAM MOGAO, BACIO BIH GA SA 10.000 METARA! Partizan krenuo po Ligu šampiona, Nađ otkrio ko nije verovao u uspeh!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji vezni fudbaler Partizana bio je među igračima koji su postigli gol te večeri i crno-bele odveli u grupnu fazu na mečeve sa Realom, Portom i Olimpikom iz Marseja.

Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Gostovanje fudbalera Partizana Njukaslu u kvalifikacijama za Ligu šampiona jedna je od najlepših navijačkih uspomena i gotovo dve decenije kasnije. Crno-beli su tada uspeli da savladaju predstavnika Engleske i izbore grupnu fazu Lige šampiona, iako mnogi nisu verovali da je tim sposoban za to. Među onima koji su bili skeptični nalazili su se i neki ljudi koji su avionom putovali u Englesku zajedno sa ekipom...

Toga se u podkastu na zvaničnom Jutjub profilu Partizana prisetio Albert Nađ, koji je ispričao mnogobrojne detalje iz karijere, a u sklopu svoje biografije takođe je govorio i o vanvremenskim temama kao što je ulazak crno-belih u Ligu Šampiona u koji mnogi tada nisu verovali. Prisetio se i kako je reagovao kada mu je popularni komentator Predrag Strajnić rekao da ne očekuje da će crno-beli napraviti podvig u Engleskoj i izbaciti favorizovani Njukasl.

"Nikada ne mogu da sumnjam u Partizan, jer ga volim, život bih dao za Partizan. Mene je ta sumnja jako pogodila i da sam mogao da otvorim prozor u avionu u tom trenutku mislim da bih ga izbacio sa 10.000 metara dok smo leteli. I tada sam mu rekao, ako pobedimo, plaćaš piće celom avionu, a ako izgubimo ja plaćam večeru za ceo avion", ispričao je Nađ, koji je na kraju dobio opkladu.

Fudbaleri Partizana uspeli su da na gostovanju engleskom timu naprave pravo malo čudo. Nakon što su u Beogradu poraženi golom Nolberta Solana, Ivica Iliev je na gostovanju "poništio" taj rezultat. Pred navijačima engleskog kluba igrali su se produžeci, a zatim i šutirali penali u kojima su crno-beli bičli uspešniji. Sa bele tačke pogodili su Albert Nađ, Damir Čakar, Saša Ilić i Milivoje Ćirković, dok su fudbaleri engleskog tima promašili čak četiri od sedam udaraca. Poslušajte gostovanje Alberta Nađa:

Partizanov podkast - Albert Nađ
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd