Propast...

PROPAST NAJVEĆEG ITALIJANSKOG TALENTA - SVI SU ČEKALI ČUDO, A ON ŠOKIRAO: Uništio transfer Tadiću, pa rešio da ode!

Autor Dušan Ninković

Nikolo Zaniolo će, prema poslednjim informacijama, karijeru nastaviti u Galatasaraju.

Izvor: Profimedia/DPPI FOOTBALL/Federico Proietti

Prema poslednjim informacijama iz Italije, bliži se kraj sage oko dosadašnjeg prvotimca Rome Nikola Zaniola. Kako navode mediji sa Apenina, Zaniolo bi  trebalo da otputuje u Istanbul i stavi potpis na ugovor sa Galatasarajem i to na period od četiri i po godine!

Italijanski vezista se prethodnih dana našao na udaru navijača iz razloga što nije želeo da za iznos od 30 miliona evra napusti klub i pređe u Bornmut. Tada je trebalo da ga u Rimu nasledi Dušan Tadić, što bi bio šokantan transfer, ali... Navodno, Zaniolova želja bila je da pređe u neki od rivalskih klubova "vučice" poput Milana ili Juventusa, a nakon što je odbio transfer u Premijer ligu, navijači su istakli uvredljiv transparent za igrača koji je član Rome od leta 2018. godine.

Ugovor sa Rimljanima ističe mu na leto sljedeće godine, a na kraju će Roma dobiti manje novca od planiranog. Tako će, prema navodima italijanskih novinara, Roma inkasirati između 20 i 22 miliona evra, a po sezoni bi Zaniolo zarađivao 3.5 miliona evra. Poznata je, takođe, i izlazna klauzula, pa bi tako svaki klub koji bi želeo da ga angažuje morao da izdvoji 35 miliona evra.

Zaniolo je ponikao u omladinskoj školi Đenove, a potom je nastupao u omladinskim selekcijama Fiorentine, Entele i Intera pre nego što je polovinom 2018. godine stigao u Rim. Ukupno je u dresu Rome odigrao 128 utakmica i postigao 24 gola uz 18 asistencija, a učinak bi možda bio još veći da dva puta nije morao da pauzira zbog dve povrede kolena. Pored partija na terenu Zaniolo je često bio u centru pažnje i zbog svog privatnog života. Jedno vreme se mnogo više pričalo o njegovoj vezi sa manekenkom Madalinom Geneom, a zatim sa Nejmarom zaratio oko Kjare Nasti koja je obojici bila simpatična.. Ovako izgleda Madalina koja je od Nikole starija 12 godina: