NE PRAŠTAJU

REAL MADRID NE PRAŠTA NI ANČELOTIJU: Trofejnom treneru "kovertiran otkaz", zna se i ko će ga naslediti!

Autor Milutin Vujičić

Italijanski trener Karlo Ančeloti mogao bi da napusti Real Madrid vrlo brzo.

Izvor: Profimedia

Real Madrid je u finalu Svetskog klupskog prvenstva i sa Al-Hilalom će se boriti za još jedan pehar više u vitrinama, međutim ako u tome ne uspeju - trener Karlo Ančeloti bi mogao da dobije otkaz. Španski mediji prenose da je utakmica sa najboljim klubom Saudijske Arabije prilika da trofejni Italijan sačuva posao, iako po samoj prirodi pehar Svetskog klupskog prvenstva i nije toliko prestižan, čak mnogi ovo takmičenje smatraju uzaludnim i spremaju mu se reforme.

Za razliku od drugih, Real Madrid i te kako poštuje sve međunarodne trofeje, a Ančelotiju ne gledaju više kroz prste pošto je klub zaređao i loše rezultate u domaćem prvenstvu, a tek slede okršaji u Ligi šampiona protiv Liverpula.

Prvi nemiri nastali su zbog izgubljenog Superkupa, kada je Barselona razbila Real Madrid 3:1, pa je nakon toga nestalo poverenje u Karla Ančelotija. Istina, tim je imao dosta problema sa povredama, Karim Benzema nema dostojnu zamenu i klub nije doveo novog napadača u januaru, ali su očekivanja uvek na najvišem nivou i jednostavno stare zasluge ne važe. Tako je Real Madrid poslovao od kada postoji, pa se to neće promeniti ni u ovoj sezoni.

Aktuelni šampion Španije i Evrope zaostaje čak osam bodova za Barselonom i pitanje je da li će odbraniti titulu, a već se sprema zamena pošto su u redu za naslednika Raul, Ćabi Alonso i Alvaro Arbelova, sve bivši igrači "kraljevskog kluba". Najveći favorit da preuzme Real Madrid je upravo Raul Gonzales, legendarni napadač, koji odlično vodi rezervni tim, a prethodno je i sa juniorima osvojio Ligu šampiona 2020. godine.

Već je dobijao razne pozive da preuzme ozbiljnije klubove, ali čini se da je strpljivo čekao upravo Real Madrid i sada bi trebalo da dobije priliku ako Karlo Ančeloti postane "bivši".