Transfer

BIO JE NAJVEĆI TALENAT SRPSKOG FUDBALA, SAD JE NA NOVOM POČETKU: Kapiten zlatne generacije opet ima klub u regionu!

Autor Dušan Ninković

Nekada jedan od najtalentovanijih igrača Evrope na novom početku, u Crnoj Gori.

Izvor: MN Press

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera ima novi klub. Marko Pavlovski (29), kapiten generacije koja je osvojila Evropsko prvenstvo do 19 godina vraća se u region i ponovo će igrati blizu Srbije. Ovog puta će Marko nositi plavo-beli dres, ali ne svog OFK Beograda u kojem je počeo da gradi karijeru već Budućnosti iz Podgorice.

Talentovani ofanzivni vezni koji je poslednjih godina igrao u Litvaniji - odakle je za MONDO analizirao svoju karijeru - ima šampionske ambicije sa najvećim crnogorskim klubom i ekipom koja je nakon prvog dela prvenstva podelila čelnu poziciju na tabeli. Nakon 19 odigranih kola Sutjeska i Budućnost poravnati su sa po 37 bodova i jedini su kandidati za šampionski pehar, a Pavlovski upravo zbog njega stiže u Podgoricu.

"Prvi utisci su sjajni, pre dolaska sam stupio u kontakt sa bivšim saigračima, pre svega sa Petrom Grbićem, koji mi je rekao sve najbolje o klubu. Naravno, znam da je Budućnost najveći klub u državi, da ima visoke ciljeve i to je bio jedan od ključnih razloga zašto sam se odlučio da dođem u Budućnost. Želim da svojim igrama i zalaganjem na terenu ostvarim ciljeve - kako lične, tako i kluba - to je titula. Svaki trening i utakmicu ću se truditi da budem pravi primer, kako mladima, tako i samom sebi. Želim da opravdam očekivanja sportskog direktora i celog kluba koji su mi ukazali poverenje - da opravdam epitet velikog pojačanja. I iskreno, radujem se tom izazovu", rekao je Pavlovski. Prisetite se njega u dresu OFK Beograda:

Podsećamo, Marko Pavlovski je bio kapiten i lider reprezentacije Srbije do 19 godina kada su se pod komandom Ljubinka Drulovića uspeli da osvoje Evropsko prvenstvo. I pre toga Marko je dobio pozive iz Severne Makedonije da promeni reprezentaciju, ali to nije želeo da uradi kako bi sa saigračima imao priliku da zaokruži ciklus u mlađim kategorijama Srbije.

Nakon velikog uspeha sa reprezentacijom do 19 godina Pavlovski je igrao i za mladu reprezentaciju, ali je prelazak u seniorski fudbal bio veoma težak za njega i nije stigao do dresa A tima. Takođe, njegova klupska karijera prošla je ispod očekivanja stručne javnosti - nakon OFK Beograda potpisao je za Apolon iz Limasola, kratko igrao za Porto, pa Muskron u Belgiji i opet u dresu "Romantičara" sa Karaburme, da bi zatim nosio dres RNK Split, Voždovca, Varžima, Dinama iz Minska, Riteraija i Suduve.