Odluka!

KRAJ ZA SRBE U TURSKOJ, ODUSTALI POSLE ZEMLJOTRESA! Posle horora nema ni fudbala, Marko i Lazar se ODMAH vraćaju kući!

Autor Dušan Ninković

Srpski fudbaleri su bili na bezbednom tokom zemljotresa, ali njihov klub neće igrati do kraja sezone.

Izvor: MN Press

Razoran zemljotres koji je u ponedeljak ujutru pogodio Tursku napravio je mnogo materijalne štete, odneo na hiljade života među kojima su i neki poznati sportisti i potpuno zaustavio druga dešavanja u državi. Između ostalog stalо je i fudbalsko prvenstvo Turske, a ekipa Gazijantepa je danas saopštila da u nastavku sezone neće igrati fudbal, odnosno da istupaju iz elitnog ranga turskog fudbala.

Tim čiji su dres ove sezone nosili Marko Jevtović i Lazar Marković odlučio je da se povuče iz takmičenja, zbog teške situacije koja je pogodila grad. Gazijantep, koji sa okolinom ima preko dva miliona stanovniku, važi za jednu od najteže pogođenih oblasti i drugi je fudbalski klub koji zbog toga prekida sveaktivnosti. Prvo je isti potez povukao Hatajspor, za koji je ove sezone nastupao Kristijan Atsu, fudbaler za kojim se i dalje traga.

"Nemoguće je da naš klub nastavi svoje sportske aktivnosti u svim ovim teškim uslovima. Ipak, verujemo da će naš grad i država što pre zaceliti rane od ove potresne katastrofe. Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas", poručili su iz turskog prvoligaša i potvrdili ono što se spekulisalo poslednjih nekoliko dana.

O tome kada će i u kakvim okolnostima, sa koliko klubova i u kom sistemu biti nastavljeno prvenstvo Turske za sada nema dovoljno informacija. Podsećamo da je u aktuelnom prvenstvu Turske učestvovalo 19 timova, a da je prvobitno bilo predviđeno da se četiri ekipe presele u niži rang nakon završetka lige. Da li će to biti slučaj i u novim okolnostima ostaje da se vidi u narednom periodu.