Fudbal

"ŠTA TI SE DESILO? RECI MI ŠTA SE DESILO!" Devojka plakala, a fudbaler samo prošao kraj nje - onda se saznalo za ZLOČIN

Autor Mladen Šolak

Užasni detalji zločina za koji je optužen jedan od najpoznatijih brazilskih fudbalera na svetu

Izvor: Profimedia

Brazilski fudbaler Dani Alves, najtrofejniji igrač na svetu, optužen je da je silovao mladu devojku tokom jednog izlaska u Barseloni, 31. decembra rano ujutru. On je u Španiji lišen slobode nakon jezivih optužbi da je izvršio monstruozno delo u toaletu, posle čega je navodno samo išetao i napustio klub.

Novi detalji su isplivali u četvrtak, kada je "Antena 3" objavila policijski izveštaj od te večeri, sačinjen nakon što su nadležni izašli na mesto zločina. Prema tom izveštaju, sve je počelo u 4.57 časova 31. decembra, kada je policija dobila poziv iz noćnog kluba. Na snimku se čuje glas menadžera tog kluba, posle kojeg je policija došla za samo 15 minuta i počela da istražuje šta se dogodilo.

Saslušavanje onih koji su u tom trenutku bili u klubu trajalo je oko pola sata i nakon toga je policiji bilo jasno da u klubu postoji moguća žrtva seksualnog napada. U 5.46 takođe je konstatovano i to da je Dani Alves napustio klub, dok je devojka u 6.01 odvedena u bolnicu, zajedno sa svoje dve drugarice.

U izveštajima piše i da je kamera zabeležila da je Dani Alves ignorisao mladu devojku koja ga je optužila za silovanje i da je prošao kraj nje dok je plakala i dok su je tešile prijateljice i zaposleni u klubu. "Od neimenovih izvora saznajemo i da je Dani Alves samo prošao pored nje, samo što je nije i dodirnuo, a sve to u trenutku dok je devojka pričala zaposlenima u klubu da je bila žrtva seksualnog napada u toaletu".

Radnik obezbeđenja dao je izjavu: "Nismo je tešili. Pitao sam je: 'Šta ti se dogodilo? Reci mi šta ti se dogodilo! Moraš da se smiriš'. Bila je veoma uzrujana", prenose španski mediji.

Dani Alves uhapšen je 20. januara i još čeka suđenje. Devojka koja ga je optužila za silovanje ima 23 godine. Odmah posle hapšenja, Dani Alves je ostao bez kluba i izvesno je tako i završio karijeru. Tokom novembra i decembra on je igrao za reprezentaciju Brazila na svom oproštajnom Svetskom prvenstvu.