Fudbal

AKO JE I OD SAMPORIJE, PREVIŠE JE! Dejan Stanković će POLUDETI - ponovo sve isto: 90. minut, gol, poraz...

Autor Mladen Šolak

Sampdorija Dejana Stankovića ponovo doživela potresan poraz.

Izvor: Profimedia

Sampdorija je izgubila od Bolonje 1:2 (0:1), golom Rikarda Orsolinija u 90. minutu - udarcem pod prečku posle prodora po desnoj strani. Ko zna koji put ove sezone, ekipa Dejana Stankovića ispustila je bar bod tako što je pala u završnici. Isto se dogodilo i 6. februara protiv Monce, kada je primila gol za 2:2 u 97. minutu, isto je doživela i protiv Udinezea 22. januara, kada je pala u 89. minutu (0:1)... Previše je to padova za opstanak u ligi u situaciji u kojoj je svaki bod kao od zlata. Sampdorija je na ovoj utakmici konačno dočekala gol na domaćem terenu - prvi od Septembra, ali Specija je iznad "crte" i dalje udaljena velikih osam bodova, a Đenovljanima ponestaje vremena i utakmica.

Strelac gola koji je Sampdorija čekala mesecima bio je Marokanac Abdelhamid Sabiri iz penala u 68. minutu. On je tako izjednačio rezultat na 1:1 nakon vođstva gostiju od 27. minuta udarcem Roberta Sorijana. A onda je postao tragičar, jer u 71. minutu nije iskoristio penal jer je šutirao u desnu stranu - u koju se bacio i golman Lukaš Skorupski. Pritrčao je Marokanac potom lopti, ali nije uspeo da savlada Poljaka ni iz druge. To je bila najava još bolnijih stvari za njegov tim u završnici.

Stankovićev rival na ovom meču bio je njegov bivši saigrač i prijatelj Tijago Mota, koji je početkom sezone nasledio Sinišu Mihajlovića na klupi tima iz Bolonje. Dekiju je sigurno bilo drago što ga je sreo kraj klupe, mnogi ih pamte po zlatnoj generaciji Intera, koja je osvojila "Tripletu", ali i ovaj dan i ovaj meč srpski trener sigurno će želeti da što pre zaboravi.

Sampdorija Bolonja 1:2
Izvor: YouTube/Arena sport