Analiza!

NEĆU DA KAŽEM DA JE STRAH, ALI JEDNO IH JE UBILO! Darko Tešović o eliminaciji Partizana: Ovo je IZUZETNO RUŽNA stvar!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji fudbaler crno-belih analizirao je evropski meč Partizana.

Izvor: MN Press/TV Arena sport

Fudbaleri Partizana razočarali su svoje navijače - porazom od Šerifa u Beogradu (3:1) eliminisani su iz Konferencijske lige. Iako su do četvrtka uveče imali vođstvo 1:0 iz Kišinjeva i dobre šanse da se nađu u osmini finala ovog takmičenja. Povrh toga, postigli su i brzi gol za vođstvo u Humskoj, ali su Moldavci uspeli da naprave veliki preokret i da okončaju evropsku sezonu poslednjeg srpskog predstavnika u međunarodnim takmičenjima. Takav razvoj meča komentarisao je nekadašnji fudbaler Partizana Darko Tešović.

Nekadašnji as crno-belih komentarisao je utakmicu u studiju televizije "Arena sport", a tom prilikom posebno je obraćao pažnju na pogotke koji su "presekli" Partizan. Iako su igrači srpskog tima odlično počeli meč, situacije iz 20. minuta i nadoknade prvog dela meča potpuno su promenile tok ove utakmice i kompletnog dvomeča.

"Partizan je stvarno krenuo da igra onako kako treba. Gol je postignut iz super akcije, međutim, taj jedan detalj se desi, VAR donese odluku koja nije u našu korist... Od tada nisam video žar i želju kod igrača Partizana, kao da su se presekli. Rezultat je bio u našu korist tada. I onda se desi taj drugi gol koji je bio najmanje potreban u tom trenutku. Da smo izdržali i na poluvreme otišli sa 1:1, a sad pričamo 'kad bi, da bi', igrači bi se malo prestrojili, odmorili i dogovorili. To bi bilo drugačije. A kad vas drugi gol preseče, a nije vam trebalo to, to je druga psihologija...", rekao je Darko Tešović u prvoj analizi nakon meča.

"Znate kako, kad igrate ovako izuzetno važnu utakmicu za Partizan i krenete u nju onako kako smo videli, osećaj vam daje za pravo da se radujete. Ali, kada dođe do šoka... Bude penal, to je i za mene bio šok, desilo se ni iz čega, dovodite utakmicu u neizvesnost. Bio je to bezazleni udarac u kazneni prostor, desio se penal. To je stvarno šok za igrače. Pitanje je kako su se igrači pripremili pošto se svako drugačije priprema za meč, a neki očigledno nisu dobro. Kod prvog gola su oni pali, videlo se da više nemaju želju. Neću da upotrebim reč strah jer je u sportu ona veoma jaka. Neki igrači Partizana pokazali su da strepe šta će da se desi. Drugi gol koji je došao u situaciji koju ne želite, kad idete na poluvreme. To je igračima Partizana ubilo dalji nastup", dodao je bivši fudbaler. 

Partizan - Šerif 1:3, Diop
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Tešović ovom prilikom nije želeo da se meša u posao Gordana Petrića, ali je istakao da je Partizan grešio u defanzivi, gde je Mohamedu Diopu ostavljeno previše prostora. Pored toga, primetio je i da su Moldavci drugačije odigrali meč u Beogradu od onog u Kišinjevu pre sedam dana, kada su crno-beli uspeli da izvuku pozitivan ishod.

"Prava analiza je u svlačionici, ali zna se da je igrač sa loptom najopasniji. Ne možete njega da pustite, ako je dobar igrač napraviće čudo. Diop je to napravio Partizanu. Šerif je igrao potpuno drugačije nego prvu utakmicu, posle gola se videlo da su u timu tehničari i brzi igrači, da imaju igru i da mogu da odigraju iskusno. Taj lep gol, drugi, značio je mnogo i Partizan im je nakon toga olakšao. Svi smo očekivali drugi ishod, ovako su izgubili igrači, navijači, klub. Pouke se izvlače iz ružnih i lepih stvari, ova je izuzetno ružna", zaključio je Tešović na kraju.