Fudbal

OGLASIO SE PARTIZAN - VREME JE ZA PODVLAČENJE CRTE! Zakazan važan sastanak u Humskoj, sa samo DVE teme

Autor Mladen Šolak

Crno-beli najavili važan sastanak na stadionu Partizana

Izvor: MN Press

Dan nakon poraza od Šerifa i eliminacije iz Evrope, trener crno-belih Gordan Petrić podneo je ostavku i najavio da će se u martu povući sa klupe, a praktično istovremeno sa tom informacijom pojavilo se i obaveštenje kluba o zakazanoj sednici Upravnog odbora. Crno-beli najavili su da će UO zasedati u ponedeljak i da će tema biti "analiza dosadašnjih rezultata i odgovornosti", bez pominjanja nastale situacije sa Petrićem.

Crno-beli su ispustili osminu finala evropskog takmičenja, u Superligi zaostaju velikih 11 bodova za Crvenom zvezdom na jednu utakmicu do 169. "večitog derbija", a u Kupu Srbije ispali su još u septembru, porazom protiv Radničkog iz Nove Pazove. Iako je tek kraj februara i iako je sam Petrić poručio da još "neće skidati gaće", jasno je da je evropski kraj prilika da se napravi presek urađenog ove sezone.

Više informacija o stanju u Humskoj posle bolne eliminacije mogla bi da pruži subotnja konferencija za novinare pred nedeljni meč protiv Radničkog 1923 u Humskoj. Dan posle tog meča Partizan će početi pripremu za gostovanje Crvenoj zvezdi, a u istom periodu biće održan i važan, vanredni sastanak upravnog odbora na kojem će biti analizirano urađeno.

Pod vođstvom Gordana Petrića crno-beli su ove sezone odigrali 29 utakmica , ostvarili 18 pobeda, uz šest remija i pet poraza, kao i uz gol-razliku 61:33. Evropa je bila najsvetlija tačka tekuće sezone "Parnog valjka", ali se od nje bolno oprostio, a utakmici protiv Šerifa prethodio je protest navijača protiv uprave kluba, sa zahtevom da čelnici napuste funkcije.