Uživo

ZVEZDA SPREMNA ZA DERBI - KATAI SE IGRAO PRED PARTIZAN! Crveno-beli odmarali, kombinovali i otišli na +14!

Crveno-beli rutinski savladali Javor (2:0) u Ivanjici i sada čekaju okršaj sa najvećim rivalom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je savladala Javor (2:0) u 23. kolu Superlige! Crveno-beli su do pobede u Ivanjici stigli golovima Aleksandra Pešića u prvom i Stefana Mitrovića u drugom delu meča, ali je Aleksandar Katai bio najzaslužniji za ovu pobedu. Plesao je Zvezdin "Magiko" terenom u Ivanjici, mučio rivale i na tacni ostavljao lopte saigračima.

Prvo je Aleksandra Pešića pogodio snažnim udarcem sa dvadesetak metara, a lopta je tako promenila pravac da je prevarila i mladog Strahinju Manojlovića koji je iz Grafičara stigao među Javorove stative. Kasnije je Katai, nakon sjajnog prodora, ostavio loptu na petercu za Stefana Mitrovića i talentovanom reprezentativcu Srbije nije bilo teško da duplira prednost, odnosno postavi konačan rezultat.

Bila je to veoma značajna pobeda za Zvezdu, koju narednog petka očekuje večiti derbi. Trenutno crveno-beli imaju 14 prednosti u odnosu na Partizan koji će sutra odigrati meč 23. kola protiv Radničkog iz Kragujevca, pa je jasno da bi međusobni okršaj u narednom kolu mogao da reši i pitanje šampiona za ovu sezonu. Ukoliko bi crveno-beli - eventualno - pred svojim navijačima savladali Partizan u narednom kolu, teško bi bilo zamisliti kako bi najveći rival Zvezde stigao do titule.

15:50

KRAJ MEČA - 0:2!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Javor u Ivanjici golovima aleksandra Pešića i Stefana Mitrovića i tako napravili najbolju moguću uvertiru pred večiti derbi. Trener Milojević odmorio je nekoliko igrača, isprobao više varijanti u kojima njegov tim igra i na kraju stigao do još jedne pobede na klupi Zvezde.

15:44

86. minut - Dvostruka izmena Javora!

Umesto Bosića i Adamovića na terenu su Eliomar i Stefan Vukašinović.

15:43

85. minut - Poslednja izmena Zvezde!

Umesto Viga na terenu je Lazar nikolić. Simbolično, trener Miloš Milojević daje mu šansu na stadionu u Ivanjici, gde je igrao do pre samo nekoliko meseci. Desni bek crveno-belih pažnju je skrenuo na sebe tokom jesenjeg dela dobrim igrama u Javoru.

15:40

Drugi gol Zvezde!

Pogledajte kako je mladi Stefan Mitrović duplirao prednost crveno-belih:

Javor - Zvezda 0:2, Mitrović
Izvor: YouTube/Arena sport TV

15:38

80. minut - Još dve izmene Zvezde!

Umesto Rodića i Kange na terenu su sada Irakli Azarov i Slavoljub Srnić.

15:30

71. minut - Izmene i kod Javora!

Umesto Gojkovića i Dukurea na terenu su Milan Đurić i Luka Ratković, a u jednoj internacionalnoj izmeni Ibrahim Tanko igra umesto Normana Kempbela.

15:24

66. minut - Izmene!

Dvostruka promena u redovima Crvene zvezde. Umesto Mijailovića i Kataija, na terenu su Strahinja Eraković i Kings Kangva.

15:14

56. minut - GOL, Stefan Mitrović!

Zatresao je mrežu protiv Javora u Beogradu, pogodio je i u Ivanjici! Sjajno je reprezentativac Srbije ispratio Kataiju akciju po levoj strani i sa šest ili sedam metara lako je savladao Manojlovića. Otvorio je stopalo, pogodio dalji ugao i duplirao prednost.

15:09

51. minut - Kempbel!

Na mukama je bio Milan Borjan nakon udarca krilnog napadača, ali je uspeo Zvezdin golman nekako da izbaci loptu u korner. Zapretio je Javor i iz ugla, ali ne previše opasno.

15:06

Gol Pešića!

Katai je šutnuo, Pešić bio na pravom mestu... Pogledajte:

Javor - Zvezda 0:1, Pešić
Izvor: YouTube/Arena sport TV

15:04

46. minut - Nastavljamo!

Pred nama je drugi deo meča u Ivanjici, gde Crvena zvezda vodi minimalnim rezultatom.

14:48

Poluvreme - 0:1!

Nije bilo previše sadržajno u Ivanjici tokom prvih 45 minuta igre, a gosti su do prednosti stigli preko Aleksandra Pešića. Napadač Zvezde našao se na pravom mestu, pogodila ga je lopta koju je šutnuo Aleksandar Katai, a Strahinja Manojlović bio je nemoćan.

14:39

38. minut - GOL, Aleksandar Pešić!

Najčudniji gol koji je u karijeri postigao Aleksandar Pešić. Raspalio je po lopti Aleksandar Katai, a lopta je na putu do mreže potpuno promenila pravac i prevarila Manojlovića. Neobičan pogodak za crveno-bele.

14:33

33. minut - Ofsajd!

Uspeo je Gigić da pobegne odbrani Zvezde, zatim i da uputi udarac preko Borjanovog gola, ali je pomoćnik koji je bio nekoliko metara dalje podigao zastavicu. Najbolji strelac Javora bio je u ofsajdu.

14:28

27. minut - Dukure!

Ozbiljno preti i Javor, rešili su Ivanjičani da danas ne strepe i da se u dobrom izdanju prikažu šampionu. Potpuno ravnopravan meč za sada, ali Dukure nije uspeo da ugrozi Borjana iz izgledne pozicije.

14:20

19. minut - Bukari, pa Pešić!

Prvo je strahinja Manojlović zaustavio udarac krilnog napadača, a zatim Boris Kopitović sa gol linije "očistio" pokušaj Aleksandra Pešića.

14:17

17. minut - Kempbel!

Pripretio je i Javor, preko fudbalera koji je sa Jamajke stigao u Grafičar, a zatim preko Čukaričkog do Ivanjice.

14:13

12. minut - Mijailović!

Nije bilo previše opasno, ali treba zabeležiti. Lepo je Srđan Mijailović zahvatio loptu koja je izbačena iz kaznenog prostora i odmah uputio udarac ka golu, ali nije bio precizan.

14:01

1. minut - Meč je počeo!

Javor je u belim, Crvena zvezda u plavim dresovima i domaćin je počeo prvi napad na meču.

13:40

Golovi!

Prisetite se golova iz Beograda:

Zvezda - Javor 4:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

13:25

Ovako je izgledao prvi meč!

13:10

Rezervisti!

Javor: Vulić, Eliomar, Dolmagić, Emerson, Ratković, Salihović, Skoko, Tanko, Vukašinović, Đukić, Đurić

Crvena zvezda: Vasiljević, Azarov, Eraković, Gobeljić, Kangva, Leković, Mijatović, L. Nikolić, V. Nikolić, Rakonjac, Srnić

12:55

SASTAVI!

Javor: Manojlović - Ilić, Obradović, Kopitović, Miletić - Dukure, Adamović - Kempbel, Gojković, Bosić - Gigić

Crvena zvezda: Borjan - Vigo, Milunović, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Katai, Mitrović - Pešić

12:40

Službena lica!

Za pravdu će u Ivanjici biti zaduženi:

  • Glavni sudija: Stojanović Andrija
  • Prvi pomoćnik: Radoičić Nenad
  • Drugi pomoćnik: Novaković Novak
  • Četvrti sudija: Ivković Marko
  • Delegat: Stevović Radenko
  • Kontrolor: Marušić Svetislav
  • VAR: Marković Momčilo
  • AVAR: Banović Bojan
12:25

Prvi meč!

Fudbaleri Crvene zvezde i Javora odigrali su meč u prvom delu šampionata 27. avgusta i aktuelni lider Superlige ubedljivo je slavio na tom meču. Istina, nije bilo lako pošto su se Ivanjičani dugo držali i odolevali napadima crveno-belih.

Ohi Omoižuanfo pogodio je u 16. minutu, Milan Marčić je izjednačio 30. minutu, a u finišu susreta pogađali su Stefan Mitrović, El Fardu Ben i Veljko Nikolić.

12:10

Dobar dan!

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 23. kola Superlige gostuju u Ivanjici, gde će protiv domaćeg Javora pokušati da nastave trijumfalni niz u domaćem prvenstvu i tako još malo iskorače ka šampionskoj tituli koja donosi i mesto u grupnoj fazi Lige šampiona. Sa druge strane, Ivanjičani imaju nameru da pokvare planove i osvajanjem bodova sebi poprave ne baš sjajnu situaciju na tabeli.

Ukratko

  • Javor - Zvezda 0:2
  • Zvezda spremna za derbi
  • Večiti derbi narednog petka!
učitaj još +