DVA BRZA GOLA!

DILETA DOŠLA DA GLEDA DEČKA, ALI... "Baksuz" ostao bez trofeja, Mančester junajted slavi posle ŠEST godina! (FOTO)

Autor Milutin Vujičić

Mančester junajted je osvojio Liga kup Engleske pošto je savladao Njukasl junajted, a meč je pratila i Dileta Leota, zbog dečka.

Izvor: Instagram/dilettaleotta/Printscreen

Mančester junajted je večeras savladao Njukasl junajted u finalu Liga Kupa 2:0 (2:0) i tako došao do svog prvog trofeja u eri Erika ten Haga, ali i prvog pehara koji su osvojili u poslednjih šest godina. Do pobede nad ambicioznim "svrakama" došli su još u prvom poluvremenu kada je Kazemiro, fudbaler koji o osvajanju trofeja može da uči igrače "crvenih đavola", pogodio u 33. minutu, dok je sve bilo gotovo pet minuta kasnije kada je holandski defanzivac Sven Botman savladao svog golmana Luisa Karijusa.

Upravo su svi pogledi bili uprti u Karijusa, poznatog po katastrofalnim procenama u finalu Lige šampiona 2018. godine u kome je Liverpul koštao pobede protiv Real Madrida, a iako je odigrao solidan meč - ipak nije uspeo da se proslavi i od večitog tragičara postane heroj.

Imao je Karijus nekoliko zapaženih odbrana u finišu utakmice, kada je Njukasl spasao i težeg poraza na "Vembliju", pa je tako izmamio aplauze i svoje devojke Dilete Leote koja je privukla veliku pažnju u Londonu.

Dobro je poznato da su Karijus i italijanska voditeljka već nekoliko meseci u vezi i činilo se da mu je donela i sreću pošto je pravo niotkuda stao na gol Njukasla. Nik Poup je zbog "ludog" crvenog kartona bio izgubljen za finale, dok sa druge strane Martin Dubravka nije mogao da nastupi jer je ove sezone već igrao u ovom takmičenju i to za za Mančester junajted kao pozajmljeni igrač "svraka". Tako je Karijus dobio priliku da stane na gol, ali uzalud...

Podsetimo, Mančester junajted je bio u najvećoj krizi bez trofeja još od kraja sedamdesetih i početka osamdesetih godina. U periodu od 1977. do 1983. godine nisu osvojili nijedan pehar, a onda ih je Aleks Ferguson potpuno promenio. Videćemo da li će to uspeti i Erik ten Hag.