SVAŠTA JE REKAO

JA SAM UZ MOG PREDSEDNIKA PUTINA! Htela ga Zvezda, a sad je napravio BURU: Rusija je na pravoj strani istorije!

Autor Milutin Vujičić

Artjom Dzjuba je veliki poštovalac lika i dela Vladimira Putina.

Izvor: Profimedia/Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS

Ruski reprezentativac Artjom Dzjuba, koji je bio na meti i Crvene zvezde prethodnog leta, podigao je veliku buru intervjuom u kome je otvoreno podržao predsednike Rusije Vladimira Putina. Dzjuba nije pokušao da bude "politički korektan", kao brojni sportisti koji dolaze iz Rusije i koji znaju da će svako pominjanje Putina u pozitivnom kontekstu, čak i Rusije, dovesti i njih do problema, posebno u delikatnom trenutku dok traje rat u Ukrajini.

"Verujem u moju zemlju i veliki sam patriota. Volim Rusiju, a istorija će suditi o svemu. Ja sam uz mog predsednika Putina. Stojim uz njega čvrsto i nikada to nisam krio. I verujem da će sve biti u redu", reči su Artjoma Dzjube koje su podigle veliku buru van Rusije.

Dzjuba je rekao da će "istorija suditi ko je bio u pravu", i da je ubeđen da je Rusija "na pravoj strani", a dodaje da kada govori na ovu temu ne misli samo na vojni sukob sa Ukrajinom, nego na širu sliku koja se tiče i LGBT prava.

"Izuzetno sam srećan što živim u zemlji u kojoj postoje muškarac i žena, otac i majka. Nema svakakvih neshvatljivih stvari oko abortusa, polova, nema takvih mitskih stvorenja kao što su binarne osobe bez polova itd. Jako sam ponosan zbog toga što ne dozvoljavamo takve stvari. U našoj zemlji su oduvek bili i zauvek će biti samo muškarac i žena. Roditelji su samo otac i majka. Ne bih da odem predaleko, ali uopšte mi se ne sviđa šta se dešava u svetu”, naglasio je korpulentni napadač koji je najbolje dane karijere proveo u Zenitu.

Artjom Dzjuba je inače letos, posle kontakata sa Crvenom zvezdom, otišao u Adana Demirspor u kom je ostao samo četiri meseca. Posle raskida ugovora, vratio se ekspresno u Rusiju i potpisao za Lokomotivu iz Moskve, a nije hteo u Zenit gde mu sad smetaju stranci. "Klub se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Žaneiro. Mislim da to nije ispravno, iako nemam ništa protiv stranaca, samo bi taj klub trebalo da bude kičma Rusije".