TRANSFERI

TREBALO DA ZVEZDI DONESE LIGU ŠAMPIONA, SAD ĆE DRUGIMA: Prijović se vraća u Evropu, dva kluba su ga odmah zvala!

Autor Milutin Vujičić

Sprema se veliki povratak Aleksandra Prijovića u Evropu posle godinu i po dana u Australiji.

Izvor: MN Press

Srpski napadač Aleksandar Prijović mogao bi da se vrati u Evropu posle godinu i po dana provedenih u Australiji. Za njegove usluge zainteresovan je švedski šampion Heken i voleli bi da ih povede u kvalifikacije za Ligu šampiona, prenosi "Ekspresen". Prvi kontakti su već uspostavljeni i postoji velika šansa da će se Prijović vratatiti u Švedsku gde je već nosio dres Jurgordena.

Osim Hekena, za Prijovića je zainteresovan i poljski Rakov, gde igra novi reprezentativac Srbije Vladan Kovačević, gde bi takođe igrao kvalifikacije za Ligu šampiona pošto su na putu da dođu do titule posle dve vicešampionske godine.

Interesantno, Prijović je bio meta i Crvene zvezde za Ligu šampiona 2021/22, kada nije došlo na kraju do dogovora, pa je rukovodstvo zakasnilo za pojačanjem u napadu tima Dejana Stankovića. Tada je iz Saudijske Arabije otišao u australijski Vestern junajted , a ovaj klub mu neće praviti veliki problem. Ako se dogovori sa klubovima iz Švedske ili Poljske, dobiće "čiste" papire za potpis ugovora.

Ove sezone Prijović je postigao četiri gola, a čini se da mu nedostaje Evropa i rado bi raskinuo ugovor koji traje do juna 2024. godine. Podsetimo, bivši reprezentativac Srbije je igrao za Parmu, Derbi, Jeovil, Notempton, Sion, Lozanu, Tromse, Sion, Jurgorden, Boluspor, Legija, PAOK, Al Itihad i sadašnji Vestern junajted.