ŠOKANTNO!

SRBIN NA UDARU, NE DAJU MU DA VODI KLUB! Matić u žestokom sukobu sa navijačima - dobija pretnje, umešala se i policija!

Autor Nikola Savić

Srpski trener Slavko Matić po svemu sudeći će uskoro napustiti Ganu zbog sukoba sa navijačima kluba...

Izvor: MN Press

Slavko Matić, trener tima iz Gane Harts of Ouka, je posle nešto lošijeg perioda i nekoliko poraza doživeo neprijatnost od strane navijača kluba. Dobio je pretnje i upozorili su ga ga prebiti. Iako je srpski stručnjak osvojio već dva trofeja za devet meseci rada, navijači nisu zadovoljni rezultatima u poslednje vreme. Zbog toga su se oglasili i ljudi iz Uprave kuba i najavili mogući prekid saradnje.

U sve se umešala i policija koja je zamolila Matića da ne dolazi u prostorije kluba kako bi se izbegli mogući sukobi sa navijačima. Nije naglašeno do kad bi Srbin trebalo da bude prinudno udaljen sa svog posla. Član uprave kluba doktor Tamaklo je izjavio da je upravo on rekao Matiću da je najbolje da se malo primiri. "Lično sam zvao Matića i savetovao ga da pazi na navijače, uspeh kluba zavisi od forme ekipe i ako ne postignete dobre rezultate, navijači kluba će reagovati, tako da ako ne bude oprezan, a mi nastavimo sa lošim rezultatima, navijači će ga isterati iz kluba."

Matić je ponikao u školi Partizana, ali je prvi meč u profesionalnoj karijeri odigrao za Čukarički. Nosio je dresove OFK Beograda, Spartaka iz Moskve, Slavije iz Sofije, Pegah Gilana (Iran) i CSKA Sofije. Igračku karijeru završio je 2006. godine i potom je prešao u trenerske vode. Prvi klub bio mu je katarski Al Ahli, pa je onda vodio Napredak iz Kruševca, Zavrč, Koper, OFK Beograd, Al Šamal (Katar), Novi Pazar, Budućnost iz Dobanovaca, Slobodu Užice, Al-Nojom (Saudijska Arabija), zatim niželigaški bugarski klub Ardu, Septemvri iz Sofije i sada je u Gani.