Fudbal

DEŠAN OBJAVIO PRVI SPISAK POSLE KATARA - NEMA DEVETORICE! Francuzi prave novi tim, tu je i TREĆI Tiram!

Autor Nemanja Stanojčić

Didije Dešan objavio je spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve kvalifikacja za Evropsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia

Kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a selektor Francuske Didije Dešan objavio je prvi spisak posle Mundijala u Kataru. Na njemu nema čak devet igrača koji su bili deo tog takmičenja. Nekih zbog povreda, mada ima i onih koji su završili sa nacionalnim timom poput Karima Benzeme i Uga Lorisa.

Na listi pored spomentue dvojice nema Stiva Mandande, Rafaela Varana, Presnela Kimpbembea, Lukasa Ernandeza, Kristofera Nkunkua i Matea Genduzija, kao ni povređenog Pola Pogbe. Interesantno je i da je Dešan spremio novu ulogu za jednog igrača. Vezni igrač Real Madrida Eduardo Kamavinga biće na poziciji levog beka za mečeve sa Holandijom i Republikom Irskom.

"Pozvao sam Kamavingu da igra kao levi bek. Može da pokriva više pozicija i u ovim mečevima mi treba baš za to mesto. Neće ga to iznenaditi, jer sam već razgovarao sa njim na ovu temu", rekao je Didije. Interesantno je da je na listi i još jedan igrač sa prezimenom Tiram, Kefren, sin legendarnog Lilijana Tirama. Tu je i njeov brat Markus koji je već ranije dobijao poziv.

Ovako izgleda njegov spisak:

GOLMANI: Alfonso Areola (Vest Hem), Majk Manjan (Milan), Bris Samba (Lens).

ODBRANA: Eduardo Kamavinga (Real), Vesli Fofana (Čelsi), Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Benžaman Pavar (Bajern), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajot Upamekano (Bajern).

VEZNI RED: Jusuf Fofana (Monako), Adrijen Rabio (Juventus), Orelijen Čuameni (Real), Žordan Veretu (Marsej), Kefren Tiram (Nica).

NAPAD: Kingsli Koman (Bajern), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko), Kolo Muani (Ajntraht), Kilijan Mbape (PSŽ), Markus Tiram (Bajern), Musa Dijabi (Leverkuzen).