Saga oko "odlaska" Karima Benzeme iz reprezentacije Francuske se nastavlja! Već je otkriveno da nije bio povređen i da je bio spreman da pomogne Francuskoj na Svetskom prvenstvu, ali ga je selektor Didije Dešan "precrtao" posle pobune njegovih najiskusnijih igrača, tako da je Benzema burno reagovao i počeo da "pecka" svoju reprezentaciju. Nije hteo ni da je bodri uživo u finalu Mundijala, a kamoli da ima više išta sa njom - "penzionisao" se na iznenađenje svih!

I tu po svemu sudeći nije kraj... Sada se oglasio i Benzemin agent Karim Džaziri koji je ušao u "klinč" sa Dešanom, pošto je selektor Francuske tvrdio da je isključivo zbog povrede odustao od Benzeme tokom Svetskog prvenstva.

"Ovo sam objavio, ali sam se prvo konsultovao sa trojicom specijalista koji su potvrdili dijagnozu - Benzema je mogao da bude spreman još od osmine finala da bude makar na klupi. Zašto ste tako brzo tražili da ode?", napisao je Džaziri uz snimak nalaza Karima Benzeme, koji je "sklonjen" još i pre prve utakmice na šampionatu.

Prva dijagnoza koju je Benzema dobio je da miruje tri nedelje, ali se oporavio već posle deset dana i bio je spreman da se priključi saigračima jer nije "skinut" sa spiska za Mundijal, na šta mu je Dešan rekao "ne moraš da dolaziš".

Posle svega toga započeo je "tihi rat" Benzeme i Dešana, selektor je na konferenciji za medije rekao da ne želi da govori o onima koji nisu tu, dok je za to vreme fudbaler slao čudne poruke na Instagramu. Ispostaviće se da je Dešan samo slušao svoje ostale igrače koji nisu želeli da imaju ništa za Benzemom, zvanično najboljim fudbalerom sveta, međutim ne i tako sjajnim čovekom po atmosferu u državnom timu.