Brutalno!

OD LIVADE NAPRAVLJEN NAJMODERNIJI STADION U REGIONU: Nije bilo ničega, a sada SEDAM fudbalskih terena! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan objekat dobija hrvatski tim koji želi da u narednim godinama stigne do titule.

Izvor: Youtube/NK Osijek/printscreen

Srbija gradi stadione, fudbalska reprezentacija uskoro bi mogla da dobije novi dom u Loznici, Zaječaru ili Leskovcu, ali nismo jedini koji popravljaju infrastrukturu. Ovih dana se privode kraju radovi na stadionu Pampas koji će u budućnosti biti dom NK Osijek i nalaziće se veoma blizu granice Hrvatske i Srbije. Velelepno zdanje, čija je gradnja počela 2019. godine, polako dobija konačan izgled.

Biće to spektakularan stadion kapaciteta oko 13.000 sedećih mesta, sa luksuznim ložama na jednoj bočnoj tribini, četiri natrkivene tribine i čak sedam fudbalskih terena koji ga okružuju. Zbog pravnih zavrzlama koje je Osijek imao sa vlasništvom "Gradskog vrta" na kojem je igrao do sada, doneta je odluka da se u neposrednoj blizini reke Drave izgradi potpuno nov stadion koji će u budućnosti biti dom kluba koji je imao velike ambicije u hrvatskom fudbalu. Pogledajte kako su tekli radovi na ovom fenomenalnom zdanju: 

Tako će na samo nekoliko kilometara od ušća Drave u Dunav i srpsko-hrvatske granice nići najmoderniji hrvatski stadion! Smatraju u Osijeku da je ovo zdanje i jedno od najboljih u regionu, pa ćemo u narednim godinama imati pravo takmičenje gde je komfornije gledati utakmice - u Osijeku, Loznici, Bačkoj Topoli ili na nekom trećem stadionu u bivšoj Jugoslaviji.

Za to vreme, Osijek će pokušati da "oživi" ambicije iz prethodnih sezona. Iako je u jednom trenutku delovalo da se u Slavoniji rade prave stvari i da su na dobrom putu da prekinu Dinamovu dominaciju hrvatskim fudbalom, Osiječani su ove sezone popustili. Trenutno tim nije u borbi za titulu jer im prvoplasirani tim na tabeli beži više od 20 bodova, a u najboljem slučaju Osijek će biti trećeplasirani tim na kraju sezone. Pogledajte snimke iz vazduha od početka radova, izgleda stvarno fenomenalno:

Stadion Pampas u Osijeku
Izvor: Youtube/NK Osijek