Fudbal

FUDBALSKI POTRES U EVROPI - BAJERN OTPUSTIO TRENERA! Već se zna i ko će preuzeti nemačkog giganta!

Autor Mladen Šolak

Tektonski potresi u Minhenu - trener je otišao, a dolazi drugi.

Izvor: Profimedia

Bajern je otpustio trenera Julijana Nagelsmana (35) i glavni kandidat za njegovu zamenu je Tomas Tuhel (49), objavio je najbolje obavešteni fudbalski novinar Fabricio Romano. Ta vest je potresla fudbalsku Evropu i ogolila očigledne probleme u Minhenu.

Iako je u aktivnoj trci za titulu Bundesa jer zauzima drugo mesto sa bodom manje od lidera Dortmunda i iako je nedavno eliminisao PSŽ iz Lige šampiona, mladi Nagelsmanočigledno je potpuno izgubio poverenje ljudi iz kluba, a bilo je navoda da je ispustio i svlačionicu. Epilog je po svemu sudeći kraj saradnje posle dve godine, tokom kojih je osvojio titulu prvaka Bundesa 2022. i dva trofeja Superkupa.

Bajern je u proleće 2021. za njegovo dovođenje platio čak 25 miliona evra Lajpcigu, ali se ta saradnja završila brže nego što je bilo očekivano. Tuhel je slobodan nakon rastanka sa Čelsijem u septembru i nije ga potrebno predstavljati, jer je sa "plavcima" bio šampion Evrope, a prethodno je sa uspehom vodio i Pari Sen Žermen i Borusiju Dortmund.