AU

VRAĆALI SU GA U ŽIVOT 5 MINUTA - LEKAR OTKRIO POTRESNE DETALJE! Srbina reanimirali na meču: "Da je bila druga situacija"

Autor Nemanja Stanojčić

Posle dramatičnih dešavanja na utakmici u Španiji oglasio se i jedan od lekara koji je spasao život Dragom Gudelju.

Izvor: Twitter/josemanu_rdz/Screenshot

Dragi Gudelj, brat srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja, zabrinuo je sve na utakmici u Španiji. Fudbaler Kordobe kolabirao je na terenu usred meča. Imao je srčani zastoj i lekari su mu jedva spasili život, potresne detalje otkrio je jedan od ljudi koji mu je je spasao život - Žoze Bretones.

Direktor medicinske službe otkrio je da je reanimacija trajala 300 sekundi, odnosno pet minuta i da su doktori na terenu uspeli da ga vrate u život. "Da mu se ovo dogodilo u nekoj drugoj situaciji, onda možda ne bismo pričali o ovakvom ishodu", rekao je Bretones i potvrdio koliko je situacija bila ozbiljna.

Gudelj je posle reanimacije stavljen na kolica i dok su ga ubacivali u kola Hitne pomoći vratila mu se svest. On je čak u tom momentu lekarima rekao da može da se vrati na teren i da ga puste da igra, što su doktori logično odbili. Prebačen je u lokalnu bolnicu i tamo se rade dodatni pregledi i testovi. I njegov brat Nemanja se oglasio i zahvalio se svim lekarima na pomoći.