Fudbal

ANDRIJA, POBEDI JOŠ JEDNOM! Dirljiva poruka navijača na Crna Gora - Srbija, CEO STADION aplaudirao kad je ugledao!

Autor Mladen Šolak

Lep gest navijača Crne Gore na utakmici protiv Srbije

Izvor: Mondo.me/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić/MN Press

Navijači reprezentacije Crne Gore istakli su na meču protiv Srbije transparent podrške Andriji Delibašiću (41). Legendarni napadač Partizana leči se i oporavlja od teške bolesti, a sa stadiona pod Goricom poslata mu je poruka: "Andrija, pobedi još jednom".

Delibašić je bio član šampionske generacije Partizana početkom veka koja je nastupala i u Ligi šampiona, u kojoj je bio strelac za crno-bele, a potom je igrao za Majorku, Benfiku, Bragu, AEK, Beira-Mar, Sosjiedad, Erkules, Rajo Valjekano i završio je karijeru u Sutjesci 2015. Trenersku karijeru počeo je u Partizanu 2016. kao asistent u stručnom štabu, od 2018. je bio pomoćni trener u Budućnosti, a od 2021. je samostalno vodio Mornar.

Izvor: Mondo.me/Teodora Orlandić i Mirela Ljumić

Delibašić je rođen u Nikšiću, za reprezentaciju Crne Gore igrao je od 2009. do 2013. i postigao je jedan od najvažnijih golova u njenoj istoriji, za remi protiv Engleske 2:2 u oktobru 2011. u Podgorici i za plasman u baraž za EURO. "Nadam se da moj gol neće ostati najznačajniji u crnogorskom fudbalu. Želim da se to promeni. Ne bi bilo srećnijeg od mene kada bi se neko novi pojavio i postigao gol koji će doneti našoj zemlji plasman na veliko takmičenje", kaže popularni "Deli" o tom pogotku protiv Engleza. Crnogorci u tom baražu ipak nisu uspeli da se prvi put domognu velikog takmičenja, jer ih je u dvomeču eliminisala Češka, ukupnim rezultatom 3:0.

Andrija Delibašić bio je veliki centarfor i sada je još mladi trener pred kojim je sigurno uspešna trenerska karijera. Uz podršku sa svih strana, on sada bije bitku protiv teške bolesti a u njoj su uz njega i i igrači, treneri i navijači pred kojima je postizao nezaboravne pogotke - i u Srbiji i u Crnoj Gori.