SJAJNA ODBRANA!

GOLMAN ODBRANIO NEMOGUĆE! Francuska strepela do poslednje sekunde, a "Veliki Majk" je iščupao loptu iz gola (VIDEO)

Autor Nikola Savić

Aktuelni vicešampion sveta upisao i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali su strepeli do samog kraja.

Izvor: Twitter/SebC_/Screenshot

Reprezentacija Francuske sinoć je u drugoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobedila borbenu ekipu Irske i time se zadržala na prvoj poziciji u svojoj grupi. "Trikolori" su poveli golom Benžamana Pavara u 50. minutu utakmice. Odolevali su borbeni Irci naletima Francuza i sasvim dobro neutralisali najveće pretnje na terenu, Kilijana Mbapea, Olivijea Žirua i Antoana Grizmana, ali je Pavar iz drugog plana sjajno oteo loptu i evrogolom sa 20 metara doneo slavlje galskim petlovima, među kojima ne vlada najlepša atmosfera zbog Grizmanove pobune protiv imenovanja Mbpea za kapitena. A sjajan gol Pavara i odbranu Manjana pogledajte ovde:

Evrogol Benžamana Pavara protiv Republike Irske
Izvor: Youtube/FAI TV


Izabranici Didijea Dešana su nakon gola smirili utakmicu i uveli je u svoj ritam čekajući kraj, ali umalo da "prospu" pobedu u završnici meča. U 90. minutu utakmice nakon kornera sjajno je skočio irski fudbaler Nejtan Kolins i umalo matirao Majka Manjana novog golmana reprezentacije.

Naslednik dosadašnjeg kapitena Uga Lorisa je fantastičnom paradom uspeo da odbrani taj udarac glavom i sačuva svojoj ekipi pobedu i prvu poziciju u grupi. Francuska sada ima maksimalnih šest bodova iz dve utakmice, a u prvom meču su lako savladali Holandiju rezultatom 4:0. Ircima je ovo bila prva utakmica i trenutno su na pretposlednjem mestu u grupi. Sa njima u grupi su još i Grčka na drugoj poziciji i Holandija na trećoj. Ispod Irske na tabeli grupe B je samo Gibraltar.