Nema tužbe

OGLASIO SE AGENT NOVOG GOLMANA SRBIJE O TUŽBI FIFA I PRELASKU MEĐU ORLOVE: Nije tačno, zašto bi to radili?

Autor Nikola Lalović

Vladan Kovačević želi da igra za Srbiju, ali nikoga zbog toga za sada nije tužio.

Izvor: Profimedia

Nakon što se pojavila vest da je golman poljskog Rakova Vladan Kovačevićtužio FIFA zbog toga što mu nisu dozvolili da nastupi u dresu Srbije, došao je demanti te vesti. Njegov agent Franjo Vranković je za "sportsport.ba" demantovao te vesti. 

"Nismo nikoga tužili, nemamo ni razloga nikoga da tužimo. Dok postupak traje, niti Fudbalski savez Srbije, niti Vladan Kovačević, niti ja ne možemo da dajemo u javnost bilo šta", rekao je on kratko. 

Vladan Kovačević je dobio poziv od Dragana Stojkovića da nastupi za Srbiju nakon što je u mlađim kategorijama predstavljao Bosnu i Hercetgovinu. Rođeni Banjalučanin ipak nije mogao da nastupi u mečevima sa Litvanijom i Crnom Gorom. 

Kovačević je pre Rakova igrao za Sarajevo, a pre odlaska u Ekstraklasu bio je na radaru Crvene zvezde. Proglašen je prošle sezone za najboljeg golmana poljskog prvenstva i tako je skrenuo pažnju ne samo većih klubova već i nacionalnog tima Srbije. U U21 timu Bosne i Hercegovine nastupio je sedam puta, a što se tiče "A" tima bio je u sastavu na prijateljskim mečevima sa Gruzijom i Luksemburgom, ali nije igrao. Nakon što je dobio poziv Srbije nije prihvatio poziv selektora za utakmice Lige nacija sa Finskom, Rumuniom i Crnom Gorom.