JAVIO SE

ŠTA ĆE BAHAR U SRBIJI!? Zvezda ga hoće, a čuveni Izraelac "blokira" prelazak: "Da ga zovu iz Engleske, razumeo bih..."

Autor Nemanja Stanojčić

Barak Bahar ne treba da ide u Srbiju tvrdi čuveni izraelski fudbaler Ejal Berkovič.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Barak Bahar je glavna meta Crvene zvezde za mesto novog trenera. Miloš Milojević izvesno odlazi iz kluba na leto i uprava kluba već radi na angažovanju šefa struke. Izraelski stručnjak iz Makabi Haife mogao bi da se preseli na "Marakanu", a to se ne dopada čuvenom fudbaleru Ejalu Berkoviču. On ga savetuje da ne menja klub.

U razgovoru sa novinarom Moše Primom bivši igrač Makabi Haife, Sautemptona, Vest Hema, Seltika, Blekburna, Mančester sitija, Portsmauta i Makabi Tel Aviva imao je poruku za njega. "Da je dobio ponudu iz Engleske, odmah bih mu rekao da ide, ali ne razumem šta će u Srbiji. Nema nečeg posebnog tamo. Da sam na njegovom mestu otišao bih u upravu kluba i rekao im 'Duplirajte mi platu i ostaću'. Ponudio bih mu milion evra da dođe u Makabi Tel Aviv", rekao je Berkovič.

On naglašava da je za Baraka bolje da još čeka i da ostane u domovini. "Došao je na vrh fudbala u Izraelu, jel to znači da treba da se penzioniše? Igrao je za najbolji klub, igra pred najboljoom publikom na najboljem stadionu u Izraelu, ima dobru platu, tim, vlasnici su mu dali novac za transfere. Klub treba da mu da povišicu, ako i posle toga odluči da ode, onda će uništitti sve što je gradio. Gde je napredak? Ne ide u Premijer ligu, Italiju, Španiju, Nemačku, gde će tamo da napreduje? Ako stvarno ode, onda može da ga zameni samo neko iz Izraela, Ran Ben Šimon bio bi najbolja opcija", zaključio je Berkovič.