Čekamo...

MAKABI PUŠTA BAHARA, VEĆ SU MU SPREMILI ZAMENU: Stigle nove informacije iz Izraela, ali problem Zvezdi prave igrači!

Autor Nikola Lalović

Fudbaleri Makabija iz Haife ne žele da njihov trener ode, uprava nema ništa protiv. Crvena zvezda pregovara, ostaje da se vidi da li će biti dogovora!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Deluje da je Miloš Milojević na izlaznim vratimaCrvene zvezde iako je na putu da osvoji duplu krunu u Beogradu, a više nije tajna da su crveno-beli stupili u pregovore sa Barakom Baharom, 43-godišnjim izraelskim trenerom koga dobro poznaju! Bahar je sa Makabijem iz Haife izbacio Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona ove sezone, a kako javljaju izvori MONDA iz Izraela uprava kluba je spremna da ga pusti. 

Posle tri trofejne sezone u kojima je uzeo superkup, kup, dve titule i na putu je da osvoji treći pehar šampiona Izraela predsednik Jakov Šahar neće praviti problem Baharu ukoliko on dogovori sve uslove sa crveno-belima. Ipak, moguće je da će ipak želeti da dobije određeno obeštećenje za trenera čiji ugovor važi do 2024. godine. 

Da je ovo tačnpo pokazuje i pisanje uglednog izraelskog sajta "Ynet" koji piše da je zamena na klupi već spremna i da je u pitanju domaći stručnjak Ran Ben Šimon.  Šimon je u igračkoj karijeri bio defanzivac i nastupao je za Makabi Petah Tikvu, Hapoel iz Haife, Hapoel Petah Tikvu i Bnei Jehudu, a upisao je i 34 nastupa za nacionalni tim. U trenerskoj karijeri promenio je veliki broj izraelskih klibova, u inostanstvu je radio na Kipru gde je bio i selektor, a od 2020. je na klupi Ašdoda koji je ove sezone doveo do polufinala kupa. Ipak, sada su se oglasili i igrači Makabija, koji naravno žele da Bahar ostane! 

"Nadam se da će Barak ostati! Koncentrišem se na meč u subotu i sada ne mogu da mislim ni o čemu osim o toj utakmici. Cilj je da pobedimo i nije naša odgovornost situacija sa trenerom. Mi smo igrači i koncentrišemo se na ono što se dešava na terenu. Moramo da igramo, da ne dozvolimo da to utiče na nas", rekao je jedan od najboljih igrača Hapoela iz Haife Ćanon Šeri.