DRAMA!

SRPSKA SUPERLIGA DELI SE NA POLA, A SAMO JE JEDNO PITANJE: Ostala tri kola - dva tima igraju za OSMO mesto!

Autor Dušan Ninković

U konkurenciji za osmo i deveto mesto na tabeli Superlige nalaze se samo dva tima - oni će odlučiti ko ide u plej-of, a ko u plej-aut.

Izvor: MN Press

Superliga Srbije stiže do same završnice i ostala su tri kola pre nego što se tabela podeli na dva dela - u plej-of grupu gde će se timovi boriti za titulu i Evropu, odnosno plej-aut gde će timovi želeti da izbegnu ispadanje ili baraž protiv nekog od timova iz drugog ranga. Na tri kola do kraja "regularnog" dela sezone čini se da je pred podelu ostao znak pitanja pored samo dva tima - ostali su ili previsoko ili prenisko da bi menjali svoj položaj na tabeli.

Potencijalnih devet bodova u poslednje tri runde najbitniji su Radničkom 1923 iz Kragujevca, odnosno lazarevačkoj Kolubari. Timovi Dejana Joksimovića i Veroljuba Dukanca deluju kao jedine ekipe koje se nadmeću za osmo mesto na tabeli. Trenutno su bodovno poravnati, sa po 33 boda - Voždovac je na sedmoj poziciji udaljen čak šest bodova, a istu prednost imaju nad Napretkom koji zauzima 10. mesto u Superligi.

I tako, dok Crvena zvezda razmišlja kada će overiti titulu, Partizan, TSC i Čukarički vode borbu za drugo mesto, a nekoliko timova na dnu strepi za opstanak, javnost u Srbiji će obratiti pažnju i na ovaj okršaj dva šumadijska tima. 

Kolubara - Radnički 1923 1:1
Izvor: YouTube/Arena sport TV

RASPORED RADNIČKOG

Radnički iz Kragujevca u 28. kolu dočekuje subotički Spartak, zatim na svom terenu igra protiv imenjaka iz Niša, a u poslednjom kolu gostuju Crvenoj zvezdi. Ta utakmica mogla bi da im bude "nagrada" za sve urađeno u prethodnom delu sezone, posebno ako i pre meča protiv aktueolnog šampiona obezbede sebi plasman u plej-of.

Ipak, do tada će morati da osvajaju bodove. Spartak će im izaći na megdan sa novim trenerom i silno motivisan kako se ne bi uklkjučio u borbu za opstanak u samom finišu sezone. Slična situacije je u Radničkom iz Niša kojem su bodovi takođe neophodni, a kada se ima u vidu koliki niz mečeva bez poraza na svom terenu Zvezda ima na svom terenu - bodovi u Beogradu nisu nešto na šta smeju da računaju.

RASPORED KOLUBARE

Šansu da se domogne igranja protiv najboljih i u drugom delu šampionata Kolubara će čekati iz daleko nepovoljnije pozicije. Oni otvaraju 28. kolo utakmicom protiv Napretka na svom terenu, a zatim ih čeka gostovanje novosadskoj Mladosti i meč protiv Spartaka na svom terenu. Ni njima neće biti lako da osvajaju bodove, ali će to morati da rade ako žele u gornju polovinu tabele.

Napredak ima samo dva boda u poslednja tri kola i morao bi da "padne" ukoliko Kolubara želi da se do poslednjeg kola bori za plej-of. Mladost GAT će biti verovatno i najteži rival do kraja prvog dela sezone, jer Novosađanima predvođenim Nenadom Lalatovićem svaki bod treba kako bi pred plej-aut popravili svoju situaciju. Na kraju, tu je i Spartak protiv kojeg će oba tima igrati u naredna tri kola.

STANJE NA TABELI

Kragujevčani su u boljem položaju od Lazarevčana! Imaju bolji međusobni skor i mnogo bolju gol-razliku, a čini se i nešto lakši raspored. to ne bi moralo da ima presudan uticaj jer su fudbaleri Radničkog u međusobnim duelima protiv Kolubare već stekli prednost ukoliko budu poravnati.

Radnički 1923 - Kolubara 3:0
Izvor: YouTube/Arena sport TV

Dva tima su prvo jesenas remizirala u Lazarevcu - za domaće je pogodio Cvetojević, za goste Krajišnik - a Kolubara je bila bliže pobedi. Hrvatski napadač Ante Vukušić je u drugom delu meča postigao gol koji je VAR poništio i tako uticao na podelu bodova. U Kragujevcu je bilo drugačije, Radnički je bio mnogo bolji rival na tom meču i rutinski je stigao do pobede. Golovima Tomića, Vidosavljevića i Stoiljkovića savladali su Lazarevčane i stekli prednost koja može da bude presudna.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt